Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή για την ηλεκτρική διασύνδεση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (αριστερά) με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου (δεξιά), Πηγή φωτογραφίας / EPA / DEBBIE HILL




Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναμένεται να έχει ο έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Κυριακή (30.03.25) στην Ιερουσαλήμ. 

Η ατζέντα των συνομιλιών αναμένεται να είναι διευρυμένη, ενώ στο «τραπέζι» της συνάντησης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μπενιαμίν Νετανιάχου θα μπει το ζήτημα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Η επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ, φέρεται να «κλείδωσε» στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκίντεον Σαάρ και τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κόμπο που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Στόχος της Ελλάδας είναι να διασφαλίσει σε ανώτατο επίπεδο τη συμμετοχή των ισραηλινών στο project της ηλεκτρικής διασύνδεσης, ώστε να υπάρξει μέγιστη δυνατή ασφάλεια έναντι των προκλήσεων από τουρκικής πλευράς.


Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button