Τεχνολογία

Στα… ραντάρ της ΑΕΚ ο Μπαγκντάντ Μπουνετζάντ

Περίπτωση… Ελ Αραμπί θυμίζει ο Αλγερινός Μπαγκντάντ Μπουνετζάντ, που εξετάζει η ΑΕΚ και ο οποίος τα τελευταία εννέα χρόνια πρωταγωνιστεί στη Σαουδική Αραβία με την Αλ Σάαντ, έχοντας σημειώσει 202 γκολ σε 231 αγώνες!

Η περίπτωσή του είναι πανομοιότυπη με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας σε ηλικία 32 ετών, ακριβώς όσο είναι τώρα ο Μπουνετζάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεινός σκόρερ, βασικός στην εθνική ομάδα της χώρας του και «εθισμένος» στον πρωταθλητισμό, καθώς τα τελευταία έξι χρόνια έχει τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα με την Αλ Σάαντ.

Αναδείχθηκε τρεις φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, με πιο εμβληματική τη σεζόν 2018/19 όταν πέτυχε 39 γκολ σε 22 αγώνες.

Ήταν η τελευταία χρονιά στην οποία «συνυπήρξε» με τον Ελ Αραμπί ο οποίος ήταν τρίτος σκόρερ με 26 γκολ, φορώντας τη φανέλα της Αλ Ντουχαϊλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο Αλγερινός ήταν πρώτος σκόρερ του αφρικανικού Champions League με 13 γκολ το 2018, έτος στο οποίο αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη χώρα του.

Με την εθνική Αλγερίας, με την οποία έχει 61 συμμετοχές και 25 γκολ, κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2019.

Πριν πάρει το δρόμο για την Ασία, είχε προλάβει να κατακτήσει δύο τίτλους στην πατρίδα του με την Ετουάλ Σαέλ το 2014 και το 2015, ενώ την πρώτη από αυτές της χρονιές ήταν και πρώτος σκόρερ της Λίγκας.

Το συμβόλαιο του Μπουνετζάντ έχει λήξει, ο παίκτης έχει αποφασίσει να φύγει και θεωρείται απόλυτα «προσιτός» για την ΑΕΚ, όχι μόνο οικονομικά (αυτό είναι σίγουρο) αλλά κυρίως από πλευράς προσέγγισης.

Τις πρώτες επαφές έχει ήδη κάνει ο συμπατριώτης του Ραφίκ Τζιμπούρ, καθώς ο παλαίμαχος στράικερ βρίσκεται κοντά στη νέα διοίκηση της Ένωσης.

Ο Ματίας Αλμέιδα τηρεί στάση αναμονής, καθώς αναγνωρίζει ότι σε αυτόν τον παίκτη η ΑΕΚ βρίσκει το εύκολο γκολ που κάθε ομάδα έχει ανάγκη. Δεν έχει δώσει το «πράσινο φως» καθώς ο Μουνετζάντ θα πρέπει να ανταποκρίνεται και στις υπόλοιπες παραμέτρους της φιλοσοφίας του Αργεντινού προπονητή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button