Αθλητικά

ΝΒΑ πλέι οφ: Οι Νάγκετς απέκλεισαν τους Λέικερς και οι Θάντερ «σκούπισαν» τους Πέλικανς

Οι Ντένβερ Νάγκετς επικράτησαν δύσκολα 108-106 των Λος Άντζελες Λέικερς και απέκλεισαν με 4-1 την ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς από τη συνέχεια των πλέι οφ του ΝΒΑ. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έκαναν το 4-0 κόντρα στους Πέλικανς, ενώ οι Σέλτικς πέρασαν για δεύτερη φορά από την έδρα των Χιτ και βρίσκονται μία νίκη μακριά από τον δεύτερο γύρο των πλέι οφ (3-1).

Με τον Τζαμάλ Μάρεϊ να σημειώνει το τελευταίο καλάθι, όπως και στο Game 2, οι Νάγκετς επικράτησαν των Λέικερς στο Ντένβερ με 108-106, έκαναν το 4-1 στη σειρά του πρώτου γύρου και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Δύσης όπου θα αντιμετωπίσουν τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Ο Τζαμάλ Μάρεϊ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 32 πόντους, εκ των οποίων οι 12 στην τέταρτη περίοδο. “Μεγάλο” ματς έκανε ο Μάικλ Πόρτερ με 26 πόντους (5/7 τρίποντα) ενώ 25 πόντους, 20 ριμπάουντ και 9 ασίστ είχε ο ασταμάτητος Νίκολα Γιόκιτς.

Για τους Λος Άντζελες Λέικερς, ο Λεμπρόν Τζέιμς έκανε ότι μπορούσε με 30 πόντους, 9 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Ο Όστιν Ριβς είχε 19 πόντους ενώ 17 πόντους και 15 ριμπάουντ είχε ο Άντονι Ντέιβις.

Στα ημιτελικά της Δύσης προκρίθηκαν και οι Θάντερ, που επικράτησαν των Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη με 97-89 και πέρασαν με sweep στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή της σειράς μεταξύ των Κλίπερς και του Ντάλας (2-2).

Οι Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και Τζέιλιν Γουίλιαμς είχαν από 24 πόντους για τους νικητές με τους Τσετ Χόλμγκρεν και Τζος Γκίντι να προσθέτουν από 14 πόντους.

Για τους Πέλικανς ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ είχε 20 πόντους και ο Γιόνας Βαλαντσιούνας 19 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Τέλος η Βοστώνη απέκτησε προβάδισμα με 3-1 απέναντι στους Χιτ τους οποίους κέρδισε στο Μαϊάμι με 102-88 στη σειρά του πρώτου γύρου της Ανατολής.

Κορυφαίος των νικητών, που είδαν τον Κριστάπς Πορζίνγκις να τραυματίζεται στη δεξιά γάμπα και να αποχωρεί στη δεύτερη περίοδο, ήταν Ντέρικ Γουάιτ με 38 πόντους (8/15 τρίποντα) με τον Τζέισον Τέιτουμ να προσθέτει 20 πόντους και 11 ριμπάουντ και τον Τζέιλεν Μπράουν 17 πόντους.

Για τους Χιτ, ο Μπαμ Αντεμπάγιο είχε 25 πόντους και 17 ριμπάουντ, ο Τάιλερ Χίρο 19 πόντους και ο Κέιλεμπ Μάρτιν 18 πόντους.

Σε αναμετρήσεις για τον 1ο γύρο των πλέι οφ του NBA:

Χιτ Σέλτικς 88-102

* Η Βοστόνη προηγείται με 3-1 στη σειρά.

Πέλικανς Θάντερ 89-97

* Η Οκλαχόμα Σίτι προκρίθηκε με 4-0

Νάγκετς – Λέικερς 108-106

* Το Ντένβερ προκρίθηκε με 4-1.

To άρθρο ΝΒΑ πλέι οφ: Οι Νάγκετς απέκλεισαν τους Λέικερς και οι Θάντερ «σκούπισαν» τους Πέλικανς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button