Αθλητικά

Σλοβενία – Δανία 0-0 LIVE: Η πρεμιέρα τους στο Euro 2024

Η Σλοβενία έρχεται αντιμέτωπη με τη Δανία, για την πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Euro 2024, στο δεύτερο κατά σειρά ματς της Κυριακής (16.06.2024)

Η Σλοβενία, επιστρέφοντας σε τελική φάση πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια αντιμετωπίζει τη Δανία στην Arena της Στουτγκάρδης για τον 3ο όμιλο του Euro 2024.

Οι Σλοβένοι με τους Άνταμ Τσέριν, Αντράζ Σπόραρ και Μπένιαμιν Βέρμπιτς του Παναθηναϊκού στην αποστολή τους, θέλουν να αποτελέσουν τη έκπληξη ξεκινώντας απέναντι σε έναν αντίπαλο που αντιμετώπισαν και στη φάση των προκριματικών.

Οι Δανοί πήραν τη νίκη με 2-1 στην Κοπεγχάγη κι έφεραν ισοπαλία 1-1 στη Λιουμπλιάνα, ενώ έχουν αήττητο ρεκόρ απέναντι στους Σλοβένους (5 νίκες, μία ισοπαλία)

Οι Δανοί έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό μείγμα νεαρών και βετεράνων ποδοσφαιριστών, με τους Κάσπερ Σμάιχελ και Ράσμους Χόιλουντ να είναι αυτοί που ξεχωρίζουν.

Στη δεύτερη συμμετοχή τους σε Euro και πρώτη μετά από 24 χρόνια, οι Σλοβένοι ψάχνουν την πρώτη τους νίκη, αφού το 2000 είχαν δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Παρακολουθήστε LIVE από το Newsit.gr τις σημαντικότερες στιγμές του αγώνα

 

“Σέντρα” στην αναμέτρηση

Η ώρα των εθνικών ύμνων για τις δυο ομάδες

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Δανία (Χιούλμαντ): Σμάιχελ – Κρίστενσεν, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ– Μπα, Χιούλμαντ, Χόιμπιεργκ, Κρίστιανσεν – Έρικσεν – Βιντ, Χόιλουντ.

Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Όμπλακ – Καρνίτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα – Στογιάνοβιτς, Τσέριν, Έλσνικ, Μλάκαρ – Σέσκο, Σπόραρ

Διαιτητής: Σάντρο Σάρερ (Ελβετία)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τη δική της σημασία παρουσιάζει η παρουσία του Κρίστιαν Έρικσεν στην ενδεκάδα. ο Δανός είχε σοκάρει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη το 2021, όταν στην πρεμιέρα της Δανίας στο Euro με αντίπαλο τη Φινλανδία, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στο 41ο λεπτό.

To άρθρο Σλοβενία – Δανία 0-0 LIVE: Η πρεμιέρα τους στο Euro 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button