Τεχνολογία

Eurovision 2024: Η ώρα της ελληνικής συμμετοχής με τη Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»

Η ώρα της Ελλάδας και του «Ζαριού» της Μαρίνας Σάττι έφτασε, καθώς στις 10 το βράδυ, θα προβληθεί στην ΕΡΤ1 ο Β’ Ημιτελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2024.

Η Ελλάδα είναι τρίτη στη σειρά εμφάνισης, που σημαίνει πως υπολογίζεται ότι θα βγει στη σκηνή γύρω στις 22:15-22:20.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΡΤ μάς μεταφέρει τον παλμό του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Malmö Arena στη Σουηδία.

Τον Β’ Ημιτελικό και τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα σχολιάσουν οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β΄ Ημιτελικό: Μάλτα, Αλβανία, Ελλάδα, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Αυστρία, Δανία, Αρμενία, Λετονία, Ισπανία, Άγιος Μαρίνος, Γεωργία, Βέλγιο, Εσθονία, Ιταλία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ολλανδία.

Στον Β’ Ημιτελικό, από τις «Big Five» εμφανίζονται και ψηφίζουν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον Τελικό.

Τη μουσική του τραγουδιού «ZARI», που παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία, συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Τον Β’ Ημιτελικό (9 Μαΐου) και τον Τελικό (11 Μαΐου) θα παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση, τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1 και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Eurovision 2024: Οι χώρες που έχουν ήδη προκριθεί στον Τελικό

H 17χρονη Silia Kapsis έστειλε την Κύπρο στον τελικό της Eurovision 2024, ενώ στον τελικό πέρασε και το ένα εκ των δύο μεγάλων φαβορί για τη νίκη, η Κροατία.

Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό της Eurovision 2024

Σερβία
Πορτογαλία
Σλοβενία
Ουκρανία
Λιθουανία
Φινλανδία
Κύπρος
Κροατία
Ιρλανδία
Λουξεμβούργο

Στα στοιχήματα η Μαρίνα Σάττι παραμένει σε τροχιά δεκάδας. Η ελληνική συμμετοχή βρίσκεται στην ένατη θέση όσον αφορά τα προγνωστικά, ενώ φιγουράρει στην πρώτη τριάδα όσον αφορά την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου.

Independent: Τα 10 φαβορί της Euorvision 2024

Ο Independent, αφού αποθέωσε την Σάττι, γράφοντα πως δεν θα ανησυχεί για τον ημιτελικό και ότι το ελληνικό τραγούδι θα περάσει στον Τελικό του Σαββάτου, παρέθεσε τα 10 μεγαλύτερα φαβορί για τη νίκη στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, χωρίς συγκεκριμένη σειρά.

Οι 10 χώρες φαβορί για τον Independent είναι:

Ιρλανδία
Κροατία
Ελβετία
Ιταλία
Λουξεμβούργο
Ελλάδα
Αυστρία
Ουκρανία
Φινλανδία
Ολλανδία

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button