Τεχνολογία

Τέμπη: Ανακοίνωση συγγενών με αιχμές μεταξύ τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν ορισμένοι από τους συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, αναφέροντας – μεταξύ άλλων – πως δεν έχει οριστεί κάποιος επίσημος «εκπρόσωπος» ανάμεσά τους και κανείς δεν «έχει εξουσιοδοτηθεί να μιλάει εξ’ ονόματος όλων μας», για αυτόν τον λόγο προειδοποιούν πως «η ανοχή» τους «σε αυτό το θέμα έχει λήξει».

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση συγγενών:

«Οι παρακάτω συγγενείς θυμάτων των Τεμπών θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  • Επισημαίνουμε στους δημοσιογράφους ότι κανένας από τους συγγενείς δεν έχει εξουσιοδοτηθεί να μιλάει εξ’ ονόματος όλων μας, ούτε ως “εκπρόσωπος”, ούτε με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα. Συνεπώς, οι εκφράσεις “ο εκπρόσωπος των συγγενών” ή “ο τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων” θα πρέπει να αποφεύγονται με αυτή τη διατύπωση που υποδηλώνει καθολική εκπροσώπηση. Ο καθένας που μιλάει, ας ξεκαθαρίζει σαφώς εάν μιλάει εξ’ ονόματος και οποιουδήποτε άλλου, πέραν του εαυτού του.
  • Ξεκαθαρίζουμε σε όποιον στο εξής υπαινιχθεί έστω και εμμέσως ότι εκπροσωπεί “τους” συγγενείς (υπονοώντας ότι εκπροσωπεί “όλους” τους συγγενείς) ότι η ανοχή μας σε αυτό το θέμα έχει λήξει. Όποιος αυτενεργεί, θεωρώντας ότι οι πρωτοβουλίες του θα είναι προς όφελος της υπόθεσης, ας το κάνει ελεύθερα, όμως με την ξεκάθαρη εξήγηση ότι εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του.
  • Τονίζουμε με πολύ αυστηρό τρόπο ότι το ζήτημα της διερεύνησης του ακριβούς μηχανισμού θανάτου του καθενός από τα 57 θύματα είναι ένα ζήτημα του οποίου η δημόσια συζήτηση επιβαρύνει ιδιαίτερα τους συγγενείς, ειδικά όταν αναγκάζονται να διαχειρίζονται ατεκμηρίωτες και διαρκώς αλληλοσυγκρουόμενες εκτιμήσεις που αναπαράγονται από τα ΜΜΕ με την επίφαση της “βεβαιότητας”.
  • Κλείνουμε με την επισήμανση ότι, όσο κι αν είναι πρακτικά αδύνατον (λόγω του μεγάλου αριθμού, της γεωγραφικής διασποράς αλλά και των φυσιολογικά διαφορετικών απόψεων) να συνεννοηθούν και να συμπλεύσουν απόλυτα οι οικογένειες των 57 θυμάτων, θα ήταν σκόπιμο, όσο πλησιάζουμε στην έναρξη της δίκης, οι ενέργειες του καθενός από εμάς να είναι προσανατολισμένες σε αποτελέσματα που θα είναι ωφέλιμα στο δικαστήριο, αποφεύγοντας ενέργειες που για χάρη του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού, στην πραγματικότητα προσφέρουν αφορμές για αμφισβήτηση και εκμετάλλευση από την πλευρά που επιδιώκει τη συγκάλυψη.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

Μπέζας Δημήτριος – Φωτεινή Κοκκαλα

Βλάχος Χρήστος – Μαρία Θεοδωρή – Βλάχος Βαγγέλης –Σαμάνθα Βλάχου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελευθεριάδης Θεόδωρος – Εγούτ Ελισάβετ

Ψαρόπουλος Αντώνιος

Πορφυρίδης Λάζαρος – Καρατζόγλου Άννα

Κουτσόπουλος Δημήτριος – Κούλπα Βασιλική

Μπουρνάζης Δημήτριος – Μπουρνάζη Αθανασία

Ανδρεάδου Κανέλα

Καραγεωργίου Δημήτριος – Νατσούρα Μαρία – Ελευθερία Καραγεωργίου

Χατζηβασιλείου Νικόλαος – Γκαμπριέλα Φόργιαν

Καραθεοδώρου Αθανάσιος – Αικατερίνη Μαλιόγλου

Καλλιόπη Καραθεοδώρου

Νικόλαος – Χρυσοβαλάντης Ζήσης – Κατσάρας Βασίλης

Ταχμαζίδης Αναστάσιος – Ταχμαζίδης Γεώργιος».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button