Αθλητικά

Σερβία – Αγγλία 0-1: Το γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ ήταν αρκετό για την πρεμιέρα των «τριών λιονταριών» στο Euro 2024

Χλωμό” ματς στο Γκεζελκίρχεν, με την Αγγλία να κάνει τη… δουλειά απέναντι στην Σερβία και να επικρατεί με το γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ (1-0) στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική στον 3ο όμιλο του Euro 2024. Δοκάρι ο Χάρι Κέιν, που κινήθηκε σε μια μετριότητα, όπως και η ομάδα του Σάουθγκεϊτ.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ κατάφερε να κρίνει την πρεμιέρα της Αγγλίας στο Euro 2024. τα “τρία λιοντάρια” προβλημάτισαν κόντρα στην αξιόμαχη Σερβία, αλλά μπήκαν νικηφόρα στη διοργάνωση, επικρατώντας με 1-0.

Η Αγγλία είχε στην κατοχή της την μπάλα στο ξεκίνημα του αγώνα και προσπάθησε να απειλήσει από νωρίς την αντίπαλη εστία. Η Σερβία κατάφερε να την περιορίσει για λίγο, ασκώντας πίεση ψηλά στο χώρο του κέντρου και κρατώντας παράλληλα την μπάλα μακριά από τα πόδια του Χάρι Κέιν. Στην πρώτη τους καλή ανάπτυξη, τα “τρία λιοντάρια” έφτασαν στο 0-1 με τον Μπέλιγχαμ. Ο Σάκα έβγαλε την μπαλιά από δεξιά, οαστέρας” της Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε ως “τρέιλερ” και με δυνατή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ.

Η Αγγλία έδειξε να ελέγχει το ματς, αλλά και να έχει πρόβλημα στην αμυντική της γραμμή. Στο 20′ και από λάθος του Άρνολντ, η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς, αυτός πάσαρε αμέσως στον Μίτροβιτς που σούταρε με δύναμη, αλλά την έστειλε ελάχιστα άουτ.

Τα “τρία λιοντάρια” δεν πάτησαν… γκάζι μπροστά, αν και υπήρχαν φορές που έδειξαν την ποιότητά τους, με τον Χάρι Κέιν, όμως, να παραμένει “χλωμός”. Αμυντικά, τις ελάχιστες φορές που η Σερβία βγήκε μπροστά και έκανε γεμίσματα, οι Άγγλοι έδειξαν να προβληματίζουν έντονα. Παρόλα αυτά, δεν δέχθηκαν άλλη φάση στην εστία τους στο 45λεπτο. Να αναφέρουμε ότι οι τυπικά γηπεδούχοι είδαν στο 43′ τον Κόστιτς να αποχωρεί -δακρυσμένος- με πρόβλημα τραυματισμού, με τον Φιλίπ Μπαλνένοβιτς του Παναθηναϊκού να μπαίνει στη θέση του.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Σερβία έδειξε μια εντυπωσιακή βελτίωση. Έδειξε να “πατάει” καλύτερα από την Αγγλία και προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία ου Πίκφορντ. Στο 59′ ο Μλαντένοβιτς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά για τον Μίτροβιτς που δέχθηκε, σπρώξιμο, στα όρια του επιτρεπτού -σύμφωνα από διαιτητή και VAR– από τον Τρίπιερ, με τον Πίκφορντ να μπλοκάρει στη μικρή του περιοχή.

Η Σερβία πέρασε στο ματς Τάντιτς και Γιόβιτς για να γίνει πιο επικίνδυνη, ενώ η Αγγλία προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και πάλι και να πλησιάσει τα αντίπαλα καρέ. Το μόνο που κατάφεραν οι δυο ομάδες ήταν μια… τρύπα στο νερό, αφού η νέα καλή στιγμή του ματς χάθηκε στο 77′, με τον Χάρι Κέιν να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με κοντινή κεφαλιά, μετά και από παρέμβαση του τερματοφύλακα της Σερβίας.

Οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια για ισοφάριση, με τον Βλάχοβιτς να έχει δυο καλά σουτ σε διαδοχικές φάσεις στο 83′, που ο Πίκφορντ και ο Κέιν τα έδιωξαν. Η Αγγλία δεν κράτησε την μπάλα, αμύνθηκε, αγχώθηκε, αλλά τελικά πήρε τη νίκη.

 

To άρθρο Σερβία – Αγγλία 0-1: Το γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ ήταν αρκετό για την πρεμιέρα των «τριών λιονταριών» στο Euro 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button