Αθλητικά

Ο διεθνής Τύπος αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Υποκλίνεται στον Ολυμπιακό ο διεθνής Τύπος μετά την ιστορική νίκη επί τις Άστον Βίλα με 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Θρύλος έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 53 χρόνια μετά το «έπος» του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου, στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα η οποία απέκλεισε τη Μπριζ στον έτερο ημιτελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διθυραμβικά είναι τα σχόλια των διεθνών μέσων ενημέρωσης για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και του άθλου του Ολυμπιακού. «Με μπροστάρη τον Ελ Κααμπί , οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 2-0 στον δεύτερο αγώνα μετά το 4-2 στο Μπέρμιγχαμ και έγιναν η δεύτερη ελληνική ομάδα στην Ιστορία που φτάνει σε ευρωπαϊκό τελικό», γράφει η Gazzetta dello Sport.

Ο Τύπος της Μεγάλης Βρετανίας γράφει χαρακτηριστικά: «Το ευρωπαϊκό όνειρο της Άστον Βίλα πέθανε στην Ελλάδα», αναφέρει η Daily Mail ενώ η Telegraph «θρηνεί» την ήττα της Άστον Βίλα γράφοντας: «Το ευρωπαϊκό όνειρο της Άστον Βίλα είναι νεκρό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ομάδα του Ουνάι Έμερι ήθελε να ζήσει έναν ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά μετά από το 1982, αλλά ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί σκόραρε δύο φορές και τελείωσε το ταξίδι της», γράφει ο Independent.

«Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Βίλα κι έφτασε στον τελικό του Europa Conference League», γράφει το Reuters. Για «ταπείνωση» κάνει λόγο η Sun. Ο Μεντιλίμπαρ οδήγησε τον Ολυμπιακό στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της Ιστορίας του», γράφει η Marca.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button