Τεχνολογία

Η απόλυτη ιταλική SUV κόντρα: Lamborghini Urus VS Ferrari Purosangue

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εδώ και πολλά χρόνια, η Lamborghini Urus είναι το super SUV που επιλέγουν όσοι αναζητούν ένα πρακτικό όχημα με επιδόσεις και ιταλικό στιλ που πλησιάζουν τα επίπεδα του supercar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον όμως και η Ferrari διαθέτει το δικό της Super SUV, την εντυπωσιακή Purosangue η οποία είναι ο άμεσος αντίπαλος της Urus και το κανάλι του Youtube, Carwow, έβαλε τα δύο ιταλικά SUV στην απόλυτη κόντρα.

  • Lamborgini Urus Performante: Διαθέτει V8 twinturbo κινητήρα 4λτ.απόδοσης 669 ίππων και 850 Nm ροπής ενώ εξοπλίζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Τετρακίνητη, με τελική ταχύτητα στα 305χλμ./ώρα, 0-100 σε 3.6 δευτ. και 0-200 σε 12.8δευτ. Ζυγίζει 2.150 κιλά.
  • Ferrari Purosangue: Διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6.5λτ. απόδοσης 735 ίππων και 716 Nm ροπής ενώ εξοπλίζεται επίσης με αυτόματο 8άρι κιβώτιο. Τετρακίνητη, με τελική ταχύτητα στα 312χλμ./ώρα και 0-100 σε 3.3 δευτ. Ζυγίζει 2.033 κιλά.

 

Στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο, ο Mat Watson που οδηγεί τη Lamborghini έχει καλύτερη εκκίνηση χάρη στον ταχύτερο χρόνο αντίδρασής του. Ο δεύτερος αγώνας ήταν πολύ πιο κοντά, καθώς και οι δύο οδηγοί είχαν εξαιρετικές αντιδράσεις. Αρχικά, η Lamborghini προηγείται της Ferrari και φαίνεται να είναι ελαφρώς ταχύτερη στην εκκίνηση, αλλά καθώς οι ταχύτητες αρχίζουν να αυξάνονται, η Ferrari αρχίζει να χρησιμοποιεί την επιπλέον ισχύ της και προσπερνά τη Lambo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο και στην τελική μονομαχία. Για άλλη μια φορά, η Lamborghini παίρνει το προβάδισμα από τη γραμμή, αλλά η Ferrari την ξεπερνά στη γραμμή του τερματισμού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button