Οικονομία

Πτώση στις εργοστασιακές παραγγελίες Μαρτίου

Οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία μειώθηκαν απροσδόκητα τον Μάρτιο – γεγονός που υποδηλώνει την επίμονη αδυναμία στον τομέα της βιομηχανίας που ήδη υστερεί σε σχέση με τη βελτίωση της ευρύτερης οικονομίας.

Η ζήτηση για προϊόντα του κλάδου της βιομηχανίας της Γερμανίας μειώθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αψηφώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων για αύξηση 0,4%. Οι μεγάλες παραγγελίες οδήγησαν στην πτώση, χωρίς τις οποίες θα υπήρχε ανάπτυξη 0,1%, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της σήμερα (7.5.2024).

Η μέτρηση του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκε επίσης προς τα κάτω σε μείωση 0,8%, επισημαίνεται.

Τα στοιχεία δείχνουν την ευθραυστότητα της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, οι συνολικές προοπτικές της οποίας είχαν αρχίσει να γίνονται ευνοϊκότερες μετά από μια συρρίκνωση στο τέλος του 2023. Οι δείκτες του οικονομικού κλίματος δείχνουν μια πιο αισιόδοξη διάθεση μεταξύ των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Η μεταποίηση, η οποία διαδραματίζει μεγαλύτερο ρόλο στη Γερμανία από ό,τι σε άλλες χώρες της περιοχής, παραμένει προβληματική. Οι έρευνες της S&P Global έδειξαν ότι ο κλάδος παρέμεινε βυθισμένος σε συρρίκνωση τον Απρίλιο, ενώ η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 10 μηνών.

Τα εργοστάσια μαστίζονται από την υποτονική παγκόσμια ζήτηση και τα υψηλά επιτόκια, τα οποία επιβαρύνουν τις επενδύσεις. Οι ενεργοβόρες βιομηχανίες, όπως ο χημικός τομέας, υποφέρουν επίσης από τις υψηλότερες τιμές ως αποτέλεσμα του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button