Τεχνολογία

Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι – Zougla

Ο σπουδαίος θεωρητικός και φιλόσοφος, Νόαμ Τσόμσκι, έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 95 ετών.

Σύμφωνα με όσα είχε γνωστοποιήσει η Βαλέρι Τσόμσκι, ο σύζυγός της εξαιτίας του εγκεφαλικού δυσκολευόταν να μιλήσει και είχε προσβληθεί η δεξιά πλευρά του σώματός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσόμσκι αφήνει μια τεράστια κληρονομιά στον αγώνα για τις μειονότητες, ενώ ως Εβραίος, ακολουθούσε μια ασυμβίβαστη υπεράσπιση της παλαιστινιακής υπόθεσης και προειδοποιούσε τους πάντες για τις καταστροφικές συνέπειες του καπιταλισμού.

Την θλιβερή είδηση του θανάτου του, γνωστοποίησε με ανάρτηση του ο συγγραφέας Μάρτιν Γιανέλο.

«Ο Νόαμ Τσόμσκι πέθανε. Νωρίς σήμερα το πρωί, τον σκεφτόμουν όταν ρωτούσα σε μια ανάρτηση τους αναγνώστες μου αν γνωρίζουν κάποιον ζωντανό φιλόσοφο που να αξίζει αυτόν τον τίτλο. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν αυτός. Τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν πια. Ένας σπουδαίος άνθρωπος, τη μνήμη και το έργο του οποίου πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά, με ποστ της στο X (πρώην twitter) αποχαιρέτισε τον εμβληματικό διανοούμενο, γράφοντας : «Σεβασμός. Για όλα όσα έκανες και περιέγραψες».

Ο πρώην βοηθός του δήλωσε ότι η υγεία του 95χρονου Τσόμσκι, ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί δημόσια από τον περασμένο Ιούνιο, επιδεινώθηκε μετά από ένα ιατρικό περιστατικό και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει.

Ο πρώην βοηθός του καθηγητή Τσόμσκι, Μπεβ Στολ, εξήγησε γιατί ο διάσημος διανοούμενος δεν απαντούσε πλέον σε email ή δεν έδινε συνεντεύξεις. Ο Στόλ εργάστηκε ως διευθυντής γραφείου του Τσόμσκι στο MIT για 24 χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2017, έγραψε προ ημερών: Ήμουν σε επαφή με ένα στενό μέλος της οικογένειας και ελπίζουμε να μάθουμε περισσότερα στο εγγύς μέλλον.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button