Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης για θάνατο Φοίβου Ιωαννίδη: Από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια κοντά μας» αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην βουλευτή και υπουργού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως επισημαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης ο Φοίβος Ιωαννίδης: «Υπηρέτησε με αφοσίωση τη δημοκρατική παράταξη και η πολιτική του διαδρομή χαρακτηρίστηκε από τη γενναιότητα, την ανιδιοτέλεια και την πίστη του σε υψηλά ιδανικά και αξίες.

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη έντεκα χρόνων από το Έκτακτο Στρατοδικείο Χανίων, για την αντιστασιακή του δράση κατά της χούντας και μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Νέων Πολιτικών Δυνάμεων. Το 1989 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Λασιθίου.

Διετέλεσε Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υφυπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη».

Και καταλήγει εκφράζοντας: «Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

To άρθρο Νίκος Ανδρουλάκης για θάνατο Φοίβου Ιωαννίδη: Από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button