ΓυναίκαΜόδα

Δημήτρης Παπανικολάου: «Απέρριπταν την κόρη μου σε σχολεία λόγω αυτισμού…Υπήρξαν άσχημες συμπεριφορές»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου φιλοξενήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στην εκπομπή Super Κατερίνα και μίλησε για τη διάγνωση της κόρης του με αυτισμό, καθώς και πώς πήρε την απόφαση να μιλήσει δημόσια γι’ αυτό.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπανικολάου δήλωσε πως «ο αυτισμός λέγεται αόρατη αναπηρία, δεν φαίνεται κάτι οπτικά και αυτό κρύβει και παγίδες. Εγώ ξεκίνησα όλη αυτή την καμπάνια λόγω της κόρης μου, της Άριας που είναι στο φάσμα του αυτισμού, διαγνωσμένη από τρεισήμισι ετών και τώρα κοντεύει τα 18. Υπήρχαν πάρα πολύ άσχημες συμπεριφορές απέναντι της. Σε σχολεία με το bullying, στο TikTok με τη λέξη αυτιστικός, αποκλεισμοί, διωξίματα και απομόνωση».

«Ακόμα και τα ίδια τα σχολεία δεν την δέχονταν γιατί πολλοί μπερδεύουν μέχρι σήμερα την παιδεία με την προπαίδια, στον ιδιωτικό κυρίως τομέα. Επειδή είχαμε πάρα πολλές απορρίψεις, κάποια στιγμή πάμε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Πηγαίνοντας εγώ και οι γυναίκα μου για να στηρίξουμε το παιδί, γιατί αν δεν είμαστε εμείς καλά δεν μπορεί να είναι και κανένας γύρω μας, ο γιατρός είπε στη σύζυγο μου «μην παρεξηγείς τον Δημήτρη, έχει στοιχεία Άσπεγκερ». Το Άσπεγκερ είναι η υψηλότερη, ή ηπιότερη αν θέλετε, μορφή αυτισμού» πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Μίλησα για μένα λοιπόν δημόσια, έχοντας τον Νίκο Γκάλη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πλάι μου, γιατί, όταν απλώνεις ένα φως, βγάζεις και άλλους από το καβούκι τους και πηγαίνουν και άλλοι στον γιατρό» εξομολογήθηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button