Αθλητικά

Ολυμπιακός: Χρυσάφι στα ταμεία του από την UEFA για την πορεία του στην Ευρώπη

O Oλυμπιακός με τη φετινή του πορεία στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κυρίως το Conference League έχει εξασφαλίσει ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό από την UEFA, το οποίο μπορεί να εκτοξευτεί σε περίπτωση κατάκτησης της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια ανάσα από τον τελικό του Conference League, με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν πραγματοποιώντας μια εκπληκτική εμφάνιση την Άστον Βίλα με σκορ 2-4 στην Αγγλία, ενώ παράλληλα ο σύλλογος του Πειραιά βλέπει τα ταμεία του να γεμίζουν χρυσάφι.

Και αυτό διότι ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ από το μαγικό του Ευρωπαϊκό ταξίδι, το οποίο αποτελείται από την συμμετοχή σε δυο διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα τα 3,6 εκατομμύρια αφορούν στην παρουσία των «ερυθρόλευκων» στους ομίλους του Europa League, ενώ περίπου 4 εκατομμύρια έχει κατακτήσει από την πορεία του μέχρι στιγμής στο Conference League.

Επίσης 1.479.000 ευρώ αφορούν τις δύο νίκες απέναντι σε Γουέστ Χαμ και Τόπολα αλλά και την εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στους Σέρβους.

Από εκεί και πέρα η παρουσία στα πλέι οφ του Conference League απέφερε 300.000 ευρώ, η συμμετοχή στους «16» επιπλέον 600.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση στους προημιτελικούς άλλο ένα εκατομμύριο.

Το ποσό ανέβηκε για την είσοδο του Ολυμπιακού στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» εισέπραξαν το ποσό των 2.000.000 ευρώ.

Μάλιστα εάν το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καταφέρει και προκριθεί στον τελικό τότε θα πάρει άλλα 3.000.000 εκατομμύρια, ενώ σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου θα λάβει το ποσό των δυο εκατομμυρίων ευρώ.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός ο οποίος ήδη έχει καταφέρει να πάρει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, θα μπορέσει να κλείσει τη σεζόν με 18.500.000 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς σε όλα αυτά να προσθέτουμε άλλα έσοδα, όπως είναι τα εισιτήρια από τις εντός έδρας αναμετρήσεις του συλλόγου.

 

 

 

 

 

 

 

 

To άρθρο Ολυμπιακός: Χρυσάφι στα ταμεία του από την UEFA για την πορεία του στην Ευρώπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button