Τεχνολογία

Ο μοναχικός μαραγκός που ρήμαζε ξωκκλήσια – Έκανε… «διπλή» ζωή

Παγκάρια και τάματα από απομακρυσμένα ξωκκλήσια, στην Πρέβεζα και στην Αιτωλοακαρνανία, είχε βάλει στο στόχαστρο του ένας 40χρονος ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία. Ο τρόπος όμως που δρούσε δεν ήταν συνηθισμένος ενώ έκανε και «διπλή» ζωή. Το βράδυ έκλεβε και το πρωί πήγαινε κανονικά στη δουλειά του.

Στην παράνομη δραστηριότητα του έβαλε τέλος η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου όταν τον συνέλαβε και κατάφερε να εξιχνιάσει οκτώ κλοπές ενώ είχε ήδη αρχίσει να γίνεται θέμα συζήτησης στις περιοχές όπου υπήρχαν τα κρούσματα καθώς οι πιστοί ήταν ανήσυχοι με τον άγνωστο που είχε το θράσος να απλώνει χέρι στα χρήματα και στα τάματα που άφηνε ο κόσμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην μαραγκός, που έμενε σε περιοχή των Ιωαννίνων, ξεκινούσε κάθε βράδυ για το ξωκκλήσι που είχε βάλει στο στόχαστρο του. Μπορεί να οδηγούσε και τρεις ώρες μέσα στη νύχτα μέχρι να φτάσει στο απομακρυσμένο εκκλησάκι. Ήταν πάντα μόνος του και έκανε ελάχιστες στάσεις στο δρόμο. Όταν έφτανε, βεβαιωνόταν ότι δεν τον έβλεπε κανείς κάνοντας έλεγχο ξανά και ξανά. Οι πόρτες των μικρών ναών και τα παγκάρια δεν ήταν εμπόδιο γι’ αυτόν. Μέσα σε ελάχιστα λεπτα άρπαζε τα χρήματα από τα παγκάρια, τα τάματα από τις εικόνες, που κανείς δεν γνωρίζει την αξία τους, και εξαφανιζόταν.

«Εγώ το έκανα μόνο για τα λεφτά. Δεν ακουμπάω εικόνες και λείψανα αγίων, δεν είναι σωστό. Ούτε σε σπίτια ανθρώπων μπαίνω να τους ληστέψω» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς όταν κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες. Χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο της γυναίκας του και μόλις τελείωνε την επιδρομή του στις εκκλησίες, έπαιρνε τον δρόμο της επιστροφής. Άλλωστε, τον περίμενε η πρωινή δουλειά του στα Γιάννενα στην οποία δεν αργούσε ποτέ. Όταν οι αστυνομικοί, ύστερα από ενάμιση μήνα που είχαν γίνει «σκιά» του, κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν ήταν θέμα χρόνου να μπει τέλος στην παράνομη δραστηριότητα.

Στην περίπτωση του όμως φαίνεται ότι ταίριαζε και η παροιμία που λέει «ο λύκος και αν εγέρασε» καθώς όπως διαπιστώθηκε και στο παρελθόν είχε ξανασυλληφθεί για κλοπές από Ιερούς Ναούς. Ο μοναχικός μαραγκός όμως δεν πήρε το μάθημα του και τώρα είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, παρά το γεγονός ότι μόνο 23 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι του, σε μονόλεπτα και δίλεπτα νομίσματα, τα οποία βέβαια παραδέχτηκε ότι ήταν από τα παγκάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του και πάνω του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:

  • 44 γραμμάρια φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης,
  • 12,5 γραμμάρια ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης,
  • Δύο τσιγάρα με μίγμα καπνού κάνναβης,
  • Ένα πιστόλι κρότου, με γεμιστήρα
  • Μία λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα αποξηραμένης κάνναβης και
  • Μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button