Αθλητικά

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Γιασικέβιτσιους και Καλάθης εξέφρασαν την αγάπη τους για τους πράσινους

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ο Νικ Καλάθης δεν έκρυψαν για ακόμα μία φορά την αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό, τον οποίο θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά του Final Four της Euroleague ως προπονητής και παίκτης της Φενέρμπαχτσε.

Τόσο ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους όσο και ο Νικ Καλάθης τόνισαν ότι έχουν τον Παναθηναϊκό μέσα στην καρδιά τους και ότι δεν μπορούν να αγαπήσουν άλλη ομάδα όσο αυτόν.

Οι δηλώσεις του προπονητή της Φενέρμπαχτσε και του Έλληνα γκαρντ της τουρκικής ομάδας έγιναν στο περιθώριο της Media Day των Τούρκων για το Final Four της Euroleague.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Γιασικέβιτσιους:

«Παρότι μεγάλωσα στην Ζαλγκίρις, είναι αδύνατο να αγαπήσω κάποια ομάδα περισσότερο από τον Παναθηναϊκό. Περνάω τα καλοκαίρια μου στην Ελλάδα, η σύζυγός μου είναι Ελληνίδα και τα παιδιά μου είναι μισοί Έλληνες. Κάθε φορά που αντιμετωπίζω τον Παναθηναϊκό είναι μια ιδιαίτερη συναισθηματική κατάσταση για μένα και το ίδιο θα είναι στο Final 4, αλλά πρέπει να επικεντρωθώ στη δουλειά μου και να βάλω στην άκρη το συναίσθημα για να πάρουμε το τρόπαιο.

Για την πρόκριση στο Final Four που ήρθε δια χειρός Καλάθη: «Λέω στους φίλους μου πως είμαι πετυχημένος προπονητής επειδή ο Καλάθης έβαλε δύο τρίποντα».

Για τον ημιτελικό της επόμενης Παρασκευής: «Ο αντίπαλος δεν έχει σημασία, πάντα προετοιμαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Ξέρουμε καλά τον Εργκίν Αταμάν, τον έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές, αλλά εδώ θα είναι ένα παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με τον Παναθηναϊκό. Ο στόχος μας είναι ετοιμάσουμε τους παίκτες μας για να είναι στην καλύτερη κατάσταση και να δούμε πώς μπορεί να μας κάνει ζημιά ο αντίπαλος, αλλά και πώς μπορούμε να του κάνουμε εμείς ζημιά».

Από την πλευρά του, ο Νικ Καλάθης δήλωσε:

Για την πορεία μέχρι το Final Four: «Ένας από τους πρώτους βασικούς μας στόχους ήταν η πρόκριση στο Final Four και αυτό το πετύχαμε. Είχαμε μια πολύ δύσκολη σεζόν, έγιναν πολλά διαφορετικά πράγματα. Και ο προπονητής και οι παίκτες είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ο Θεός να είναι καλά, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος όλη τη σεζόν. Ο προπονητής μάς άλλαξε αφού ήρθε (σ.σ. Σαρούνας Γιασικεβίτσιους), φυσικά έγινα καλύτερος μαζί του, ήταν κάποιος που ήξερε το στυλ μου. Έχουμε πολύ καλό δέσιμο με τους παίκτες, είμαστε σαν οικογένεια. Αυτά είναι τα πράγματα που κάνουν τόσο εμάς όσο και την ομάδα επιτυχημένη».

Για τις υπόλοιπες ομάδες: «Είναι όλες πολύ καλές ομάδες και αξίζουν να είναι εκεί. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ σταθερά όλη τη σεζόν και έχει πολύ έμπειρους παίκτες. Από την άλλη, υπάρχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, δύο πολύ έμπειρες ομάδες, οπότε θα είναι δύσκολα ματς».

Για την τρομερή του εμφάνιση με τη Μονακό στο Game 5: «Το ματς με έφερε εκεί, μάλιστα, μπορεί να ήταν το ματς στο οποίο χρησιμοποίησα τα περισσότερα τρίποντα στη ζωή μου. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και δουλεύω σκληρά, οπότε πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Αν το ματς του Παναθηναϊκού πάει ξανά με τον ίδιο τρόπο, θα κάνω το ίδιο. Ο προπονητής μας είναι πολύ ταλαντούχος σε τέτοια θέματα και διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι του αντιπάλου».

Για τον Παναθηναϊκό: «Εκεί μεγάλωσα, έπαιξα περίπου επτά χρόνια. Η καρδιά μου θα είναι πάντα εκεί, τόσο μπασκετικά όσο και συναισθηματικά. Η Ελλάδα είναι ήδη το δεύτερο σπίτι μου. Πιστεύω ότι θα είναι ένας σπουδαίος αγώνας γιατί θα είναι ένα υπέροχο περιβάλλον για υπέροχο μπάσκετ και από τις δύο ομάδες».

To άρθρο Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Γιασικέβιτσιους και Καλάθης εξέφρασαν την αγάπη τους για τους πράσινους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button