Πολιτική

Ο Κασσελάκης «βάζει νερό στο κρασί του» για τον Ανδρουλάκη και στέλνει μήνυμα στον Τσίπρα

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε στο Ωδείο Αθηνών παρουσία πολλών παραγόντων από τον χώρο της κεντροαριστεράς για την σημασία της συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης δήλωνε ότι είναι έτοιμος να αντιπαρατεθεί με τον πρώην πρωθυπουργό για την αρχηγεία του νέου σχήματος της κεντροαριστεράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, αφού δήλωσε για μία ακόμη φορά παρών στο όλο εγχείρημα πρόσθεσε: «Εάν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι αυτό το νέο σχήμα, προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από τη βάση… Ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε να αποκαλεί τη Νέα Αριστερά μόρφωμα, ενώ αναφέρθηκε στο πώς μπορεί να προχωρήσει η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

«Η λύση είναι να συνεργαστούμε εκεί που αλλάζουμε τις ζωές των Ελλήνων. Υπάρχει το κοινοβουλευτικό και το δεύτερο κομμάτι είναι στην κοινωνία των πολιτών» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας μάλιστα ότι «Ένα από τα ζητήματα του ΠΑΣΟΚ, που έχει ένα ιστορικό μπραντ, είναι ότι έχει μία σύγχυση για το τι πιστεύει. Το είδατε στην ισότητα στο γάμο».

Πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά του στον Νίκο Ανδρουλάκη όταν ρωτήθηκε πώς θα γίνει αυτή η συνεργασία όταν μέσα στις εκλογές τον αποκαλούσε «εκβιαζόμενο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον τρόπο του επιχείρησε να ανασκευάσει αυτή την αναφορά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως μπορεί και να υπερέβαλε. «Δεν μπορώ να γνωρίζω πώς αισθανόταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ όταν βρισκόταν μέσα σε αυτή την ιστορία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Παππάς για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Εν τω μεταξύ χθες ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς εμφανίστηκε να ζητάει κοινή κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές κάτω από κοινή ομπρέλα, χωρίς ωστόσο να διαλυθούν τα δύο κόμματα.

«Υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μία προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν μιλά για διάλυση κομμάτων αλλά για ένωση.

Πρότεινε ένα κοινό ψηφοδέλτιο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με έναν κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό. «Υπάρχει τρόπος να υπάρχει συνδυασμός που θα εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου», επισήμανε. Έκανε λόγο για μία κατά το νόμο «ένωση κομμάτων, όχι διάλυση», και έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι όπως λέει ο Στέφανος Κασσελάκης, τελικός κριτής όλων πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής Αριστεράς».

Σε αυτή τη ενδεχόμενη συνεργασία μπορεί να συμμετάσχει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και εκτίμησε πως είναι μάλλον απίθανο η Πλεύση Ελευθερίας να συμμετάσχει σε μία τέτοια συνεργασία, ενώ για τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «έδρες που εκλάπησαν και κακό προηγούμενο».

«Υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις. (…) Εάν αυτοί οι δύο χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός» σημείωσε.

«Κόκκινη κάρτα» στον Θανάση Θεοχαρόπουλο

Η χθεσινή μέρα ωστόσο επισκιάστηκε και από την απόλυση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος ήταν μετακλητός υπάλληλος του κόμματος και είχε προσληφθεί τυπικά από τη βουλευτή Βοιωτίας του κόμματος, Γιώτα Πούλου.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος με δήλωσή του, η απόφαση τού ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά και με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης υπογραμμίζει πως τις προηγούμενες ημέρες είχε καταθέσει πρόταση για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συνεργασία στον προοδευτικό χώρο, συνδέοντας προφανώς τα δύο γεγονότα.

To άρθρο Ο Κασσελάκης «βάζει νερό στο κρασί του» για τον Ανδρουλάκη και στέλνει μήνυμα στον Τσίπρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button