Οικονομία

ΑΑΔΕ: Και στα αγγλικά οι ψηφιακές εφαρμογές απόκτησης ΑΦΜ ή/και κλειδάριθμου

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μη ελληνόφωνων συναλλασσόμενων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θέτει σε παραγωγική λειτουργία τις αγγλικές εκδόσεις των ψηφιακών εφαρμογών για απόκτηση ΑΦΜ και κλειδάριθμου.

Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ θέτει σε λειτουργία τις ψηφιακές εφαρμογές και στα αγγλικά για τις αιτήσεις αρχικά του ΑΦΜ και Κλειδάριθμου, για ταυτόχρονη απόδοση ΑΦΜ και κλειδάριθμου σε φυσικά πρόσωπα, και κατά δεύτερον του Κλειδάριθμου, για απόδοση κλειδάριθμου σε φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ήδη ΑΦΜ και θέλουν να εγγραφούν/επανεγγραφούν στις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Με τις αγγλικές εκδόσεις των εφαρμογών, συνεχίζεται το έργο της ΑΑΔΕ για απλούστευση των διαδικασιών που απευθύνονται σε:

  • ομογενείς,
  • κατοίκους εξωτερικού,
  • μη ελληνόφωνους κατοίκους ημεδαπής και
  • αλλοδαπές επιχειρήσεις

αποτελώντας ένα αποτελεσματικό εργαλείο που βελτιστοποιεί την εξυπηρέτηση και προάγει περαιτέρω τη φορολογική συμμόρφωση.

«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα διευκόλυνσης πολιτών και επιχειρήσεων. Οι ομογενείς μας, αλλά και μη ελληνόφωνοι φορολογούμενοι, πλέον μπορούν να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά για τη χορήγηση ΑΦΜ και κλειδάριθμου, ώστε να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και του ελληνικού δημοσίου», δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Για περισσότερες διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ, στο τηλέφωνο 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.

To άρθρο ΑΑΔΕ: Και στα αγγλικά οι ψηφιακές εφαρμογές απόκτησης ΑΦΜ ή/και κλειδάριθμου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button