ΓυναίκαΜόδα

Πώς να διατηρήσετε λαμπερό το ξανθό χρώμα στα μαλλιά σας όπως η Beyonce

Η Beyonce δημοσίευσε πρόσφατα στον λογαριασμό της στο Instagram ένα βίντεο περιποίησης των μαλλιών της. Η δημοφιλής τραγουδίστρια έδειξε τη ρουτίνα περιποίησης των άφρο μαλλιών της, τα οποία καθ’όλη τη διάρκεια της καριέρας της είναι ξανθά.

Η Beyonce δείχνει βήμα προς βήμα την προσωπική της ρουτίνα μαλλιών, χρησιμοποιώντας προϊόντα από τη νέα της σειρά περιποίησης μαλλιών, «Cécred». Στο βίντεο αναφέρει χαρακτηριστικά πως έχει υπάρξει «ανατρεπτική και προκλητική» όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο με τη μουσική της αλλά και με τα μαλλιά της.

«Η διατήρηση του ξανθού χρώματος επί 25 χρόνια στα φυσικά μαλλιά μου, μέσω όλων των πειραματισμών που κάνω, έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη των προϊόντων της @cecred. Είναι το πιο δύσκολο να διατηρήσετε τα βαμμένα μαλλιά υγιή και δυνατά, αλλά η @cecred είναι εδώ», έγραψε στην ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η τραγουδίστρια.

O διάσημος κομμωτής Derrick Mullings μίλησε στον Independent και έδωσε πέντε πολύτιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να διατηρήσουμε και εμείς το ξανθό χρώμα των μαλλιών μας, ώστε να είναι πάντα λαμπερό και φρέσκο.

Κάντε τακτικές θεραπείες

Ο Derrick Mullings συμβουλεύει αρχικά να κάνουμε τακτικές θεραπείες, ειδικά αν τα μαλλιά μας είναι σγουρά. «Κάντε τακτικές θεραπείες, κατά προτίμηση ενυδατικές θεραπείες, καθώς η λεύκανση μπορεί να στεγνώσει αρκετά τα μαλλιά. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας της τρίχας ώστε να μην σπάει. Αλλά εάν υποφέρετε από κάποιο σπάσιμο από τη λεύκανση, θα χρειαστείτε μια θεραπεία αναδόμησης, όπως μια θεραπεία πρωτεΐνης, για να δυναμώσετε τα μαλλιά σας».

Κάντε τακτικά κουρέματα

Η τακτική επίσκεψη στο κομμωτήριο σίγουρα δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους περισσότερους ανθρώπους, ωστόσο πρέπει να θυμάστε ότι είναι πολύ σημαντική καθώς μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία και στο μήκος των μαλλιών. «Το τακτικό κούρεμα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε καλύτερη κατάσταση, ιδανικά κάθε έξι έως δώδεκα εβδομάδες».

Χρησιμοποιείστε λιγότερη θερμότητα

Σύμφωνα με τον Mullings, ο οποίος έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λιγότερη θερμότητα. «Αν χρησιμοποιείτε υψηλές ποσότητες θερμότητας βλάπτετε το χρώμα τους», εξηγεί.

Μην χρησιμοποιείτε πολύ συχνά λευκαντικές

Ο κομμωτής συμβουλεύει πως αν θέλετε να διατηρήσετε την υγεία των ξανθών μαλλιών δεν θα πρέπει να το παρακάνετε με τις λευκαντικές κρέμες και εξηγεί πως παίζει ρόλο το μήκος των μαλλιών.
ια παράδειγμα, «αν έχετε κοντά μαλλιά τότε θα πρέπει να βάζετε λευκαντική κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες, αν έχετε πιο μακριά μαλλιά θα πρέπει να κάνετε
touch-up μόνο στις ρίζες και όχι στις άκρες. Αυτό θα πρέπει να είναι κατά μέσο όρο κάθε τρεις έως έξι μήνες».

Προστατέψτε τα μαλλιά σας πριν τον ύπνο

Εάν έχετε σγουρά ή και άφρο μαλλιά, το να πάτε για ύπνο χωρίς να τα προστατεύσετε μπορεί με την πάροδο του χρόνου να οδηγήσει σε σπάσιμο της τρίχας. «Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια νυχτερινή θεραπεία. Χρησιμοποιείστε ένα μαλακτικό που βασίζεται στην υγρασία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μεταξωτό μαντήλι για να τα προστατέψετε», εξηγεί ο κομμωτής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button