Τεχνολογία

Γερμανία: Η Bundesliga εξασφάλισε πέμπτο εισιτήριο για το Champions League

Η Ντόρτμουντ ήταν πιο αποτελεσματική, η Παρί Σεν Ζερμέν έχασε αρκετές ευκαιρίες και η γερμανική ομάδα νίκησε με 1-0, για να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League.

Το γκολ αυτό μπορεί να μην είναι μόνο χρυσό για την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς αλλά και για ολόκληρο το γερμανικό ποδόσφαιρο, αφού με αυτό κλείδωσε οριστικά η παρουσία και πέμπτης γερμανικής ομάδας στο Champions League την επόμενη σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα η Γερμανία, όπως και η Ιταλία, εξασφάλισε μια ακόμη θέση στο νέο σχήμα της διοργάνωσης, που έχει διαμορφώσει η UEFA. Από τη φετινή σεζόν, οι χώρες που κατακτούν τις πρώτες δύο θέσεις στο ετήσιο UEFA ranking κερδίζουν επιπλέον εισιτήριο για το Champions League.

Ετσι η Ιταλία εξασφάλισε αυτό το «δώρο» και πλέον και η Γερμανία θα έχει πέντε ομάδες την επόμενη σεζόν στη διοργάνωση χάρη στο European Performance Spots (EPS) της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Μάλιστα οριστικοποιήθηκαν και οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα που θα λάβουν μέρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τη νέα σεζόν: Λεβερκούζεν, Μπάγερν Μονάχου, Στουτγκάρδη, Λειψία και Ντόρτμουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button