Οι selfies, το σκυλί της ΕΛ.ΑΣ και οι νέοι από την Ουκρανία

Επίσκεψη στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία Βαρβάρα, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, πραγματοποίησε σήμερα (14.04.2025) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνοντας στον χώρο συνομίλησε με τους νέους, περίπου 70 στον αριθμό από 16 χώρες, και εξήρε τον ρόλο του Οικοτροφείου – Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεσμεύτηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη του Οικοτροφείου αλλά και τη δημιουργία άλλων αντίστοιχων δομών.
Σύμφωνα με την Αποστολική Διακονία παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην πάροδο των ετών «το θεολογικό οικοτροφείο συνέχισε τη λειτουργία του και τη προσφορά του στην Εκκλησία. Δεκάδες Επίσκοποι και Καθηγητές Πανεπιστημίων, εκατοντάδες Αρχιμανδρίτες, Πρωτοπρεσβύτεροι και λαϊκοί θεολόγοι συγκαταλέγονται στον κατάλογο των οικότροφων.
Ακόμα εκατοντάδες ομόδοξοι και ετερόδοξοι αδελφοί μας, οι οποίοι σήμερα κατέχουν μεγάλες θέσεις στην Εκκλησία και πολιτεία της πατρίδας τους έζησαν και σπούδασαν τα θεολογικά γράμματα στο οικοτροφείο».
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, χάρισε πολλά ενδιαφέροντα στιγμιότυπα, ένα από αυτά, καταγράφηκε την ώρα που έβγαινε από το κτίριο.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε σε όλους «καλό Πάσχα», ενώ φωτογραφήθηκε με αρκετούς νέους. Προτού φύγει ζήτησε να δει τα παιδιά από την Ουκρανία. Τρεις νέοι εμφανίστηκαν, συστήθηκαν με τον πρωθυπουργό, με τον κ. Μητσοτάκη στο τέλος να τους λέει «εύχομαι σύντομα να τελειώσει αυτή η τραγωδία».
Αμέσως μετά, προχωρώντας προς την έξοδο της εγκατάστασης για να συναντήσει πολίτες σε καφέ της Αγίας Βαρβάρας, ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε το σκυλί της ΕΛ.ΑΣ, τη Λάρα και είχε μαζί της θερμό χαιρετισμό.

Στη συνέχεια έτυχε υποδοχής με χειροκροτήματα σε κοντινό καφέ, όπου φωτογραφήθηκε και συνομίλησε με πολλούς κατοίκους. Εκεί ευχήθηκε σε όλους «Καλό Πάσχα», ενώ εξήγησε ότι δεν ήρθε για να απευθύνει ομιλία, ωστόσο είπε: «Να θυμάστε ότι τα καλύτερα έρχονται».
Σε άλλο σημείο της παρουσίας του εκεί, ακούστηκε μια γυναίκα να «Μητσοτάκη είσαι κούκλος από κοντά», με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν.


Σε άλλο σημείο της παρουσίας του εκεί, ακούστηκε μια γυναίκα να «Μητσοτάκη είσαι κούκλος από κοντά», με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν.