Οι Λέικερς υπέταξαν τους Νάγκετς με κορυφαίο τον Λούκα Ντόντσιτς

Σπουδαία νίκη στη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Δύσης πανηγύρισαν οι Λέικερς. Η ομάδα του Λος Άντζελες επικράτησε εντός έδρας των Νάγκετς με 120-108, έχοντας για κορυφαίο τον Λούκα Ντόντσιτς και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι αντίπαλοι τους παρατάχθηκαν χωρίς Γιόκιτς και Μάρεϊ.
Ο Λούκα Ντόντσιτς πραγματοποίησε εκρηκτικό ξεκίνημα, σκοράροντας 21 από τους συνολικά 31 πόντους του στην πρώτη περίοδο, προσθέτοντας 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ σε 32 λεπτά συμμετοχής. Άξιος συμπαραστάτης του ο Όστιν Ριβς, ο οποίος πρόσθεσε 22 πόντους, οδηγώντας τους Λέικερς στη νίκη επί των αποδεκατισμένων Ντένβερ Νάγκετς.
Παρά την απουσία του ΛεΜπρόν Τζέιμς (πρόβλημα στους προσαγωγούς) για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι και του Ρούι Χατσιμούρα (τραυματισμός στο γόνατο) για ενδέκατο διαδοχικό ματς, οι Λέικερς κατάφεραν να πανηγυρίσουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους και να επεκτείνουν το νικηφόρο σερί τους στην έδρα τους στις εννέα αναμετρήσεις. Ο Ντόριαν Φίνεϊ-Σμιθ πρόσθεσε 14 πόντους, ενώ οι Γκέιμπ Βίνσεντ και Ντάλτον Κονέκτ είχαν από 12.
Με αυτή τη νίκη, οι Λέικερς (43-25) ισοβαθμούν με τους Νάγκετς (44-26) στην τρίτη θέση της Δυτικής Περιφέρειας. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο με δύο νίκες η καθεμία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.
Το πρώτο δωδεκάλεπτο του Λος Άντζελες ήταν το πιο παραγωγικό της σεζόν, καθώς πέτυχαν 46 πόντους. Παράλληλα, ο Ντόντσιτς είχε την κορυφαία του επίδοση σε μία περίοδο από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα τον προηγούμενο μήνα. Οι Λέικερς σημείωσαν εννέα εύστοχα τρίποντα στα πρώτα 12 λεπτά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του συλλόγου για τρίποντα σε μία περίοδο.
Οι Νάγκετς, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Νίκολα Γιόκιτς (ενοχλήσεις σε αστράγαλο και αγκώνα) και Τζαμάλ Μάρεϊ (τραυματισμός στον αστράγαλο) για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Άαρον Γκόρντον με 26 πόντους και 11 ριμπάουντ.
Ο Τζέιλεν Πίκετ σημείωσε 14 πόντους για το Ντένβερ, το οποίο έχει πλέον ρεκόρ 3-4 από τις 9 Μαρτίου και μετά. Οι Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ, Πέιτον Γουάτσον και Ράσελ Ουέστμπρουκ ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 12 πόντους έκαστος.
Τα αποτελέσματα του NBA:
Ιντιάνα – Ντάλας 135-131
Ορλάντο – Χιούστον 108-116
Μαϊάμι – Ντιτρόιτ 113-116
Μινεσότα – Νέα Ορλεάνη 115-119
Οκλαχόμα – Φιλαδέλφεια 133-100
Σαν Αντόνιο – Νέα Υόρκη 120-105
Γιούτα – Ουάσινγκτον 128-112
ΛΑ Λέικερς – Ντένβερ 120-108
Φοίνιξ – Σικάγο 127-121
Πόρτλαντ – Μέμφις 115-99
Σακραμέντο – Κλίβελαντ 123-119