Τεχνολογία

Οι γιατροί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο παίδων στις ΗΠΑ χειραγωγούν τους γονείς για να δώσουν στα παιδιά θεραπείες τρανς

Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ

Μια νοσοκόμα στο μεγαλύτερο παιδικό νοσοκομείο της χώρας λέει ότι οι γιατροί πίεσαν τους γονείς να κάνουν στα παιδιά τους ορμονοθεραπεία και άλλες παρεμβάσεις για τρανσέξουαλ – προειδοποιώντας ότι τα παιδιά τους μπορεί να αυτοκτονήσουν αν σταματήσουν τις θεραπείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βανέσα Σίβατζ εργάστηκε σε μια κλινική του Νοσοκομείου Παίδων του Τέξας όπου παρέχεται στα παιδιά φροντίδα επιβεβαίωσης φύλου από το 2021. Είπε ότι οι γιατροί εκεί οδηγούνται περισσότερο από την «ιδεολογία» του ό,τι είναι καλύτερο για τους νέους, πολλοί από τους οποίους είχαν επιπλέον υποκείμενα προβλήματα.

«Οι γονείς χειραγωγήθηκαν από γιατρούς με ιδεολογική ατζέντα για να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι της ιατρικής μετάβασης για το παιδί τους», είπε η Σίβατζ στην The Post σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και πιστεύω ότι οι γιατροί θα χρησιμοποιούσαν χειραγωγική γλώσσα για να υποδείξουν ότι αν δεν το έκαναν αυτό το παιδί τους θα αυτοκτονούσε ή θα έκαναν κακό στον εαυτό τους».

Η 31χρονη Σίβατζ ισχυρίστηκε επίσης ότι οι γιατροί χρησιμοποιούν τη στρατηγική για να παρακάμψουν την απαγόρευση από το Texas Medicaid για την κάλυψη ορμονικών θεραπειών για την ιατρική των τρανσέξουαλ. Ωστόσο, η Σίβατζ είπε ότι δεν γνωρίζει άμεσα εάν οι θεραπείες χρεώνονται στο κρατικά χρηματοδοτούμενο σύστημα ασφάλισης υγείας.

Η εργαζόμενη στον τομέα της υγείας του Χιούστον είπε ότι τώρα καταδιώκεται από το FBI επειδή μίλησε. Οι πράκτορες επισκέφτηκαν το σπίτι της αφού μίλησε με τον συντηρητικό δημοσιογράφο Κρις Ρούφο, και της πρότειναν να συμμετάσχει σε μια έρευνα για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί απορρήτου ασθενών της HIPAA.

Η Σίβατζ, η οποία εξακολουθεί να εργάζεται για το Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας, είπε ότι έχει παρατηρήσει γιατρούς να χειραγωγούν τους γονείς των νεαρών ασθενών ώστε να συμφωνήσουν στη θεραπεία χωρίς να τους ενημερώνουν για τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες όπως η υπογονιμότητα.

«Ο γιατρός θα έκανε πράγματα με βάση αυτό που ήθελε ο ασθενής και όχι αυτό που ήταν ιατρικά καλύτερο για αυτόν», είπε. «Απλώς δεν γινόταν συζήτηση για το ποιοι είναι οι κίνδυνοι, ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις».

Η Σίβατζ είδε επίσης ότι πολλοί ασθενείς είχαν υποκείμενα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων προηγούμενων απόπειρων αυτοκτονίας, διαγνώσεων αυτισμού, κατάθλιψης και άγχους. Ένιωθε ότι αυτά τα ζητήματα απορρίπτονταν στο όνομα της συνταγογράφησης ορμονών και άλλων μορφών φροντίδας για τρανς.

«Πολλοί από αυτούς είχαν προηγούμενες επισκέψεις στα έκτακτα για απόπειρα αυτοκτονίας, πολλοί από αυτούς είναι αυτιστικοί, πολλοί από αυτούς είναι καταθλιπτικοί και ανήσυχοι, και αυτό είναι πραγματικά καταστροφικό γιατί είναι πραγματικά ξεκάθαρο ότι συμβαίνει κάτι άλλο εκτός από τη σύγχυση σχετικά με τη σεξουαλική τους ταυτότητα», είπε. «Αυτό με διέλυε πραγματικά».

Είπε ότι παρακολούθησε γιατρούς στην κλινική να διαγιγνώσκουν λανθασμένα ασθενείς με ορμονικές ανεπάρκειες προκειμένου να λάβουν κάλυψη από το Medicaid.

«Οι πάροχοι… έκαναν εσφαλμένη διάγνωση ασθενών με σκοπό να δικαιολογήσουν τους αναστολείς της εφηβείας και τις ορμόνες», είπε. Μεταξύ των στρατηγικών ήταν να γίνουν «γελοίοι» ισχυρισμοί ότι τα υγιή κορίτσια είχαν ανεπάρκεια τεστοστερόνης ή τα υγιή αγόρια είχαν ανεπάρκεια οιστρογόνων, ισχυρίστηκε.

Η φυσιολογική διάγνωση θα ήταν η δυσφορία του φύλου για τα παιδιά που θεωρήθηκε ότι χρειάζονται φροντίδα για την επιβεβαίωση του φύλου, εξήγησε. Ωστόσο, οι γιατροί χρησιμοποιούσαν την εναλλακτική διάγνωση.

Πιστεύει ότι αυτό είναι μέρος μιας προσπάθειας να τους επιτραπεί να καλύπτονται θεραπείες μέσω του προγράμματος ασφάλισης υγείας που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους, ισχυρίστηκε.

Το Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας δήλωσε τον Μάρτιο του 2022 ότι θα σταματήσει τις ορμονικές θεραπείες. Ο Γκρεγκ Άμποτ και ο Γενικός Εισαγγελέας Κεν Πάξτον διακήρυξαν τέτοιες θεραπείες ως «παιδική κακοποίηση» σύμφωνα με τον κρατικό νόμο.

Τον Ιούνιο του 2023, το νομοθετικό σώμα της πολιτείας ψήφισε νόμο που απαγορεύει τις τρανς θεραπείες για παιδιά και απαγορεύει τα κεφάλαια των φορολογουμένων να πληρώνουν για φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο. Αυτή η νομοθεσία αποτελεί πλέον αντικείμενο αγωγής ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Τέξας.

Η Σίβατζ είπε ότι η κλινική σημειώνει επίσης ποιοι γονείς εξέφρασαν επιφυλακτικότητα σχετικά με την παροχή φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο στα παιδιά τους.

Η Σίβατζ μίλησε για πρώτη φορά δημόσια κατά της τρανσέξουαλ ιατρικής για παιδιά το 2022, όταν έγραψε για το συντηρητικό Συμβούλιο Οικογενειακής Έρευνας ότι πιστεύει ότι η θεραπεία προκαλεί μακροπρόθεσμη βλάβη σε νεαρούς ασθενείς.

Ωστόσο, εμφανίστηκε τον Μάιο του 2023 για να κάνει συγκεκριμένους ισχυρισμούς κατά του Νοσοκομείου Παίδων του Τέξας μετά από έναν άλλο πληροφοριοδότη, τον Δρ. Ήθαν Χάιμ — έναν χειρουργό που ολοκλήρωσε την παραμονή του στο νοσοκομείο και διέρρευσε έγγραφα στον Rufo το 2023 που φέρεται ότι έδειχναν ότι το ίδρυμα διενεργούσε χειρουργικές επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου σε παιδιά κρυφά και παράνομα.

Έκτοτε, ο Χάιμ κατηγορήθηκε από το Εισαγγελικό Γραφείο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια του Τέξας με τέσσερις κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί απορρήτου της HIPAA.

«Ο Δρ. Ο Χάιμ δεν παραβίασε το νόμο, και ανυπομονεί για την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης του», είπε ο Ράιαν Πάτρικ, δικηγόρος του Χάιμ, στο Dallas Morning News.

Η Σίβατζ και ο σύζυγός της διασκέδασαν φίλους για δείπνο εκείνο το βράδυ. Αλλά όταν οι δύο άντρες στην πόρτα αναγνωρίστηκαν ως FBI, η Σίβατζ ήξερε ακριβώς γιατί ήταν εκεί. Για 15 λεπτά, οι πράκτορες παρέμειναν μέσα στο σπίτι της Σίβατζ. Είπε ότι την απείλησαν με την ελπίδα ότι θα τους βοηθούσε να εντοπίσουν τον Χάιμ, είπε.

«Είπαν “είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε τις απόψεις σας για την ιατρική των τρανσέξουαλ”», είπε η Σίβατζ για την αλληλεπίδρασή της με το FBI. «Συνέχισαν να μιλούν και να λένε “είσαι άτομο που ενδιαφέρει μια έρευνα για κάποιον που δημοσίευσε εμπιστευτικές πληροφορίες ασθενών που παραβιάζουν το HIPAA”».

Οι πράκτορες είπαν στην Σίβατζ ότι δεν θα ήταν ασφαλής στη δουλειά αν δεν τους βοηθούσε, είπε. «Είπαν ότι θα θέλαμε τη βοήθειά σας για να τον βρούμε και θα θέλαμε να μας βοηθήσετε να τον εκθέσουμε και αν δεν το κάνετε αυτό, θα κάνουμε τη ζωή σας πολύ δύσκολη».

Όταν η Σίβατζ αναφέρθηκε στον Χάιμ ως πληροφοριοδότη, οι πράκτορες του FBI τη διόρθωσαν λέγοντας ότι «δεν ήταν ‘πληροφοριοδότης’, είναι ‘ένας που διέρρευσε πληροφορίες’», είπε.

«Χρησιμοποιούσαν πολύ καλυμμένη γλώσσα, σαν απειλές, για να υπονοήσουν ότι αν δεν τους βοηθήσω δεν θα μπορούσαν να με προστατέψουν».

«Απλώς [τους] ακούσαμε, και έφυγαν, και ξέραμε από εκείνη τη στιγμή ότι η ζωή μας δεν θα ήταν ποτέ η ίδια και ότι δεν θα σιωπούσαμε».

Το FBI είπε ότι δεν σχολιάζει τις αλληλεπιδράσεις που έχει με άτομα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Κεν Πάξτον, έχει ξεκινήσει έρευνα για τους ισχυρισμούς και των δύο καταγγελιών. Επιπλέον, ο βουλευτής της πολιτείας του Τέξας Μπράιαν Χάρισον ζήτησε από το νομοθετικό σώμα της πολιτείας να πραγματοποιήσει ακροάσεις για να διερευνήσει το ζήτημα και την «αντισυνταγματική τυραννία» της κυβέρνησης Μπάιντεν.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν, ο στόχος της εδώ είναι να καταπνίξουν τη διαφωνία. Θέλουν να φιμώσουν την αντιπολίτευση», είπε πρόσφατα ο Χάρισον. Ένας εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Παίδων του Τέξας δεν απάντησε στο The Post όταν κλήθηκε να σχολιάσει.

Η Σίβατζ είπε ότι μιλάει ανοιχτά για να υποστηρίξει τα παιδιά που τους δίνεται αλλαγή των θεραπειών για μια ζωή, από παρόχους που βάζουν την πολιτική ορθότητα πάνω από την ιατρική. «Αυτοί οι γιατροί οδηγούνται από μια πολιτική ατζέντα, όπως μια ιδεολογική ατζέντα», είπε, «και πραγματικά πιστεύω ότι πιστεύουν ότι κάνουν το σωστό».

Με πληροφορίες από New York Post

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button