Αθλητικά

Champions League: Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών

Μια ακόμα βραδιά στα φετινά προημιτελικά του Champions League που μας κράτησε με αγωνία μέχρι τέλους και έβγαλε θριαμβεύτριες τις Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν, μετά τις… ανατρεπτικές νίκες που πέτυχαν κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, αντίστοιχα. Πρόκριση για τις δυο ομάδες στους “4” της διοργάνωσης και μεταξύ τους “μάχη” για τον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Οι πρώτες προημιτελικές αναμετρήσεις του Champions League έδωσαν 18 γκολ. Το βράδυ της Τρίτης (16.04.2024) οι ρεβάνς Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν (1-4) και Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης (4-2) μας έδωσαν από μόνες τους το εντυπωσιακό νούμερο των 11 γκολ.

Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ ηττήθηκαν στα πρώτα ματς, αλλά κατάφεραν να… ανατρέψουν την κατάσταση και να περάσουν στα ημιτελικά του Champions League, εκεί όπου θα βρεθούν και αντιμέτωπες.

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε τεράστιο “διπλό” μέσα στη Βαρκελώνη, επικρατώντας με 4-1 της Μπαρτσελόνα, ανατρέποντας έτσι την ήττα της με 3-2 στο “Παρκ Ντε Πρενς”. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Παριζιάνους ήταν ο Κιλιάν Εμπαπέ που πέτυχε δύο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Καθοριστική, ήταν η στιγμή που η ομάδα του Τσάβι έμεινε με δέκα παίκτες, στο πρώτο ημίχρονο, με την αποβολή του Αραούχο.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε με τη σειρά της τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο “Signal Iduna Park”, με το τελικό 4-2 να έρχεται μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, με τρομερές διακυμάνσεις.

2-0 προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι. Στο 2-2 το έφεραν οι “ροχιμπλάνκος”, για να έρθουν οι Γερμανοί και μέσα σε λίγα λεπτά να διαμορφώσουν το τελικό 4-2 που “ανέτρεψε” την ήττα τους με 2-1 που είχαν γνωρίσει στη Μαδρίτη.

Στους αγώνες ρεβάνς της Τετάρτης (17.04.2024) για τα προημιτελικά του Champions League αναμένονται ανάλογες συγκινήσεις. Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης “κοντράρονται” στο “Έτιχαντ”, μια εβδομάδα μετά το συγκλονιστικό 3-3 του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”. Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Άρσεναλ, με τις δυο ομάδες να έχουν φέρει 2-2 στο ματς του Λονδίνου.

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς των προημιτελικών:

Τρίτη 16/4

Ντόρτμουντ-Ατλέτικο Μαδρίτης 4-2 (1-2)

(34′ Μπραντ, 39΄ Μάατσεν, 49′ Χούμελς (αυτ.)71′ Φούλκουργκ, 74′ Σάμπιτσερ / 64′ Κορέα)

Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4 (3-2)

(12′ Ραφίνια / 40′ Ντεμπελέ, 54′ Βιτίνια, 61′ και 89′ Εμπαπέ)

Τετάρτη 17/4

22:00 Μπάγερν Μονάχου-Άρσεναλ (2-2)

22:00 Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης (3-3)

*Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων

Ημιτελικοί (30 Απριλίου/1 Μαΐου και 7/8 Μαΐου)

Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν

Άρσεναλ/Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης/Μάντσεστερ Σίτι

Τελικός 1/6

Λονδίνο-Wembley

ΦΩΤΟ: Reuters

To άρθρο Champions League: Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button