Τεχνολογία

Europa Conference League: Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έστειλε την Άστον Βίλα στα ημιτελικά

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμιλιάνο Μαρτίνες ο οποίος απέκρουσε τα πέναλτι των Μπενταλέμπ κι Αντρέ στη «ρώσικη ρουλέτα», η Άστον Βίλα «λύγισε» από την άσπρη βούλα τη Λιλ με 4-3 (2-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση υπέρ των Γάλλων) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa Conference League, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού του Ολυμπιακού με τη Φενερμπαχτσέ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα, άφησε την μπάλα στην Άστον Βίλα (41%-59% η κατοχή) στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά στις αντεπιθέσεις και στις στατικές φάσεις ήταν… φωτιά. Στο 15′ έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και χαμηλή σέντρα του Γκούντμουντσον, ο Γιαζίτσι εκτέλεσε άψογα με τη μία τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, δίνοντας προβάδισμα στη Λιλ.

Η αγγλική ομάδα είχε τη δική της «μεγάλη» στιγμή στο 56′ όταν από πάσα του ΜακΓκιν, ο Μάτι Κας βρέθηκε σε θέση βολής όμως το πλασέ του χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού κι έφυγε άουτ. Στο 68′ από κόρνερ του Χάραλντσον και γυριστή κεφαλιά του Αντρέ, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα χτύπησε στο οριζόντιο και στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 της γαλλικής ομάδας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άστον Βίλα βγήκε μαζικά στην επίθεση για να βρει το γκολ που θα οδηγούσε το ματς τουλάχιστον στην παράταση και στο 87′ η επιμονή της δικαιώθηκε, καθώς σε σέντρα του Ρότζερς, ο Σεβαλιέ έχασε την μπάλα απ’ τα χέρια του και μετά από κόντρες, ο Κας μείωσε σε 2-1.

Σε μία φάση που συγκέντρωσε τα έντονα παράπονα των γηπεδούχων για επιθετικό φάουλ του Γουάτκινς, όμως ο διαιτητής Ιβάν Κρούζλιακ αφού μίλησε και με το VAR κατακύρωσε το τέρμα που οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Τα δεδομένα του αγώνα δεν άλλαξαν στην παράταση και στα πέναλτι «μίλησε» η κλάση του Εμιλιάνο Μαρτίνες που απέκρουσε το πρώτο και το πέμπτο πέναλτι των εκτελεστών της Λιλ, χαρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση στην αγγλική ομάδα.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Τίλεμανς 0-1

Μπενταλέμπ Απέκρουσε ο Μαρτίνες

Γουάτκινς 0-2

Ντέιβιντ 1-2

Κας 1-3

Γκόμες 2-3

Μπέιλι Απέκρουσε ο Σεβαλιέ

Καμπελά 3-3

Ντούγκλας Λουίς 3-4

Αντρέ

Λιλ (Γαλλία)-Αστον Βίλα (Αγγλία) 3-4 πέν. / 2-1 κ.δ. και παρ.

(15΄ Γιαζίτσι, 68΄ Αντρέ – 87′ Κας)

Α’ Αγ.: 1-2: Προκρίθηκε η Άστον Βίλα με 4-3 στα πέναλτι

Φιορεντίνα (Ιταλία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 2-0 παρ.

(92΄ Νίκο Γκονζάλες, 108΄ Μπιράγκι)

Α’ Αγ.: 0-0: Προκρίθηκε η Φιορεντίνα με συνολικό σκορ 2-0

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 22:00

Α’ Αγ.: 2-3

ΠΑΟΚ-Μπριζ(Βέλγιο) 22:00

Α’ Αγ.: 0-1

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button