Τεχνολογία

Ρωσικές επιθέσεις σε Χάρκοβο, Ντνίπρο και Οδησσό – Κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού Su-25

Οι ρωσικές επιθέσεις στις περιοχές του Χάρκιβ και του Ντνίπρο, καθώς και κατά της Οδησσού, προκάλεσαν το Σάββατο τον θάνατο τουλάχιστον δύο πολιτών, πυρκαγιά σε βιομηχανία τροφίμων στο Χάρκιβ και προκάλεσαν ζημιές σε άλλες υποδομές, κατοικίες και εμπορικά κτήρια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία έκανε χρήση οκτώ πυραύλων διαφόρων τύπων και περίπου 70 τηλεκατευθυνόμενες βόμβες κατά χωριών και θέσεων του μετώπου κατά την διάρκεια της ημέρας, αφού η ουκρανική πολεμική αεροπορία κατέρριψε 13 drones Shahed που στόχευσαν την νύκτα τις περιοχές του Χάρκιβ και του Ντνίπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θέλει την ειρήνη. «Η Ρωσία μπορεί μόνο να εξαναγκασθεί να φύγει από την Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Η παγκόσμια ειρηνευτική σύνοδος στην Ελβετία τον Ιούνιο «πρέπει να επιτύχει», πρόσθεσε.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η 110η μηχανοκίνητη ταξιαρχία κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-25 στην περιοχή του Ντονέτσκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button