Τεχνολογία

ΤΟΥΟΤΑ: Ποιες είναι οι λύσεις κινητικότητας και ποια η δέσμευσή της για πλήρη ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Το φουτουριστικό Toyota LQ, το αμιγώς ηλεκτρικό τρίτροχο C-WALK και το e-puller συνόδευσαν την Ολυμπιακή Φλόγα στο Καλλιμάρμαρο, την Παρασκευή 26 Απριλίου.  Από εκεί η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε για το μεγάλη της ταξίδι μέχρι το Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024» ξεκινούν στις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 11 Αυγούστου, ενώ ακολουθούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, η κινητικότητα του μέλλοντος με την σύγχρονη τεχνολογία θα συναντήσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός και το ύψιστο αθλητικό ιδεώδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΤΟΥΟΤΑ έγινε ο επίσημος παγκόσμιος συνεργάτης κινητικότητας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Επιτροπών το 2015 για την περίοδο 2017-2024. Ως συνεργάτης, η ΤΟΥΟΤΑ στοχεύει να ενθαρρύνει τη δημιουργία μιας ειρηνικής κοινωνίας χωρίς διακρίσεις μέσω του αθλητισμού και τη δέσμευση για τη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας μέσω της κινητικότητας

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο εκτός όμως από το τελετουργικό της Ολυμπιακής Φλόγας παρουσιάσθηκε και ένα άλλο τελετουργικό που αφορούν την κινητικότητα. Η Toyota ακολουθώντας πιστά την αρχή «Κινητικότητα για όλους» ακολουθεί να τηρεί τη δέσμευσή της για πλήρη ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040 και παγκοσμίως έως το 2050.

Στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, συναντήθηκαν για πρώτη φορά κάποιες από τις λύσεις μετακίνησης last mile που προσφέρει η ΤΟΥΟΤΑ. Είδαμε το εντυπωσιακό ΤΟΥΟΤΑ LQ, το αμιγώς ηλεκτρικό τρίτροχο C+Walk και το e-puller.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με το φουτουριστικό ΤΟΥΟΤΑ LQ, ένα πρωτότυπο όχημα που αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία για την οικοδόμηση ενός συναισθηματικού δεσμού μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού που βασίζεται στο μότο «μαθαίνω, αναπτύσσομαι, αγαπώ».

Η ονομασία «LQ» εκφράζει την ελπίδα της ΤΟΥΟΤΑ ότι αυτή η προσέγγιση θα «σηματοδοτήσει» την ανάπτυξη μελλοντικών οχημάτων που αναβαθμίζουν τη σχέση μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού.

Το αμιγώς ηλεκτρικό τρίκυκλο C+Walk, σε δύο εκδόσεις για χρήση σε καθιστή ή όρθια θέση, αποτελεί την πιο σύγχρονη λύση μετακίνησης, φιλική προς το περιβάλλον και ιδανική να εξυπηρετήσει άτομα με κινητικά προβλήματα ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια στη φετινή διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπικών Αγώνων.

Επιπλέον, τα e-puller έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν ένα κλασικό αναπηρικό αμαξίδιο σε λύση κινητικότητας με μπαταρία που χαρίζει ελευθερία κινήσεων. Συνολικά, 200 Ε-pullers και 290 C+Walk, θα αξιοποιηθούν στο Παρίσι, για τις μετακινήσεις παραθλητών και εκπροσώπων Παραολυμπιακών Επιτροπών στο Ολυμπιακό Χωριό και στην Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Τις λύσεις κινητικότητας είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ο Γιώργος Καπελλάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και ο Αντώνης Τσαπατάκης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής Κολύμβησης και μέλος της ΤΟΥΟΤΑ Team Hellas.

Αντώνης Τσαπατάκης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής Κολύμβησης και μέλος της ΤΟΥΟΤΑ Team Hellas

Η ΤΟΥΟΤΑ, τοποθετώντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο, βρίσκεται καθ’ οδόν για να γίνει μια εταιρεία κινητικότητας, που εργάζεται για τη μείωση των εμποδίων στην κίνηση για όλους, ανεξάρτητα από τις κινητικές τους ικανότητες. Με πολλές χιλιάδες αθλητές, προσωπικό και εθελοντές, το Παρίσι 2024 θα είναι μια επίδειξη του τι είναι εφικτό όταν εργαζόμαστε μαζί για μια καλύτερη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Πιστεύει ότι η κινητικότητα υπερβαίνει τα αυτοκίνητα- πρόκειται για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την πραγματοποίηση των ονείρων, κάτι που περικλείεται στην εταιρική πρωτοβουλία της εταιρείας «Start Your Impossible» και αποτελεί τη βάση για τη μετατροπή της από εταιρεία αυτοκινήτων σε εταιρεία κινητικότητας. Όταν είσαι ελεύθερος να κινηθείς, όλα είναι δυνατά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button