lifestyle

Οδηγός επιβίωσης home office: Όλα τα αναλώσιμα που χρειάζεσαι

Αύξησε την παραγωγικότητα σου από το σπίτι, επενδύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα πιο χρήσιμα αναλώσιμα.

Η εργασία στο σπίτι από το 2020 έχει γίνει η απόλυτη πραγματικότητα για τους περισσότερους από εμάς κι αυτό είναι κάτι που αναμφισβήτητα έχει λύσει πολλά χέρια. Είναι σημαντικό να μπορείς να γλιτώνεις περιττό χρόνο στις μετακινήσεις και να προχωράς τις εργασίες σου από την άνεση του σπιτιού, ακόμα όμως πιο σημαντικό είναι όλα αυτά να συνοδεύονται από τα κατάλληλης ποιότητας υλικά και αναλώσιμα που θα διευκολύνουν τη ζωή σου.

Η ύπαρξη ενός άνετου και αποδοτικού χώρου στο σπίτι δεν είναι μόνο τα έπιπλα, αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία που θα σε κάνουν να οργανώσεις τη σκέψη σου. Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για τα απαραίτητα υλικά που θα κάνουν το σπίτι σου ένα δεύτερο… γραφείο. Πάμε όμως να δούμε μια μικρή λίστα από το χαρτοπωλείο και τη γραφική ύλη που θα χρειαστείς.

Bάλε χρώμα στις πιο σημαντικές σκέψεις σου

Ψυχραιμία, ξέρουμε καλά, πόσο διάβασμα ρίχνεις στο σπίτι για το παραμικρό και για να βελτιώσεις τη δουλειά σου! Πώς θα βάλεις σε τάξη όλον αυτό τον καταιγισμό σκέψεων; Με τους κατάλληλους μαρκαδόρους που βάζουν χρώμα σε ό,τι δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσεις. Τα highlighters είναι πολλά και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δεκάδες. Όλα τα χρώματα διατίθενται για να καλύψουν όλα τα γούστα. Θες το κλασικό έντονο κίτρινο για τη σωστή υπογράμμιση ή μήπως σε ζαλίζει; Αν ναι, μπορείς να επιλέξεις ένα μπλε που σίγουρα είναι πιο ξεκούραστο. Πραγματικά, υπάρχουν τα πάντα και οι τιμές είναι προσιτές! Οι μαρκαδόροι υπάρχουν και σε διάφορα μεγέθη, ώστε να βρεις εσύ αυτό που σου ταιριάζει.

Και τάξη στις σκέψεις σου

Η επιλογή των αναλώσιμων όμως δεν τελειώνει εδώ. Το βασικό εργαλείο όλων μας είναι σαφώς ο υπολογιστής, όμως παραδέξου το, πόσες φορές δεν έχεις χρειαστεί ένα τετράδιο, ένα σημειωματάριο ή ένα post it για να γράψεις κάτι γρήγορα ή μιλώντας στο τηλέφωνο; Πόσες φορές δεν έχεις σημειώσει κάτι στο χαρτί κολλώντας το στο pc σου για να μην το ξεχάσεις ποτέ; Το χαρτί είναι αξία ανεκτίμητη. Καλές οι οθόνες και η τεχνολογία, αλλά σαν το χαρτί… δεν έχει. Επομένως, αυτό που έχεις να πράξεις είναι να κάνεις την κατάλληλη έρευνα και να εντοπίσεις στην αγορά τα είδη τετραδίων και ημερολογίων που υπάρχουν, αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στον χαρακτήρα σου και τις ανάγκες της δουλειάς σου.

Το παν είναι ο αποθηκευτικός χώρος

Επειδή όμως τα χαρτιά είναι πολλά και δεν υπάρχει σωτηρία, πρέπει να φροντίσεις ώστε να εξασφαλίσεις και τον κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο. Δηλαδή τους φακέλους, τα ντοσιέ, τις ζελατίνες και όλα αυτά που θα διασφαλίσουν πως δεν θα χαθεί τίποτα που θα σε κάνει να τρέχεις τελευταία στιγμή. Αν μάλιστα βάλεις και τη σωστή λεζάντα έξω από κάθε φάκελο, τότε όλα τα προβλήματα έχουν λυθεί. Ανατρέχεις όποτε θες στο σωστό αρχείο και βρίσκεις αυτό που ζητάς.
Οι φάκελοι που υπάρχουν στην αγορά διατίθενται σε πολλά χρώματα για όλα τα γούστα. Μπορείς, για παράδειγμα, να επιλέξεις διάφορα, ένα για κάθε θέμα της εργασίας σου. Έτσι θα γίνει και πιο διασκεδαστική και η καθημερινότητα, κάτι που σίγουρα έχεις ανάγκη! Οι ζελατίνες, ένα επίσης σημαντικό εργαλείο, μπορούν να πάνε την τακτοποίηση ακόμα ένα βήμα παραπέρα. Εφοδιάσου με πολλές, για να μην δεις ποτέ τα έγγραφα σου τσαλακωμένα. Ακόμα κάθεσαι;

Μικρά εργαλεία, μεγάλη διευκόλυνση

Στη δουλειά δεν ξέρεις ποτέ τι θα κληθείς να φέρεις εις πέρας. Οι προκλήσεις είναι πολλές και πολλά είναι και τα εργαλεία που θα χρειαστείς. Πέρα από αυτά που σκέφτεσαι με την πρώτη σκέψη, έχε κατά νου πως υπάρχουν κι εκείνα που μπορεί να μην έρχονται αρχικά στο μυαλό σου, είναι όμως απαραίτητα για να μην σε αφήσουν να χαθείς μέσα στον φόρτο εργασίας.

Για παράδειγμα, οι συνδετήρες, τα συρραπτικά, οι γόμες και τέτοιου είδους υλικά. Όσοι γράφουν συχνά, γνωρίζουν καλά πως το σβήσε-γράψε είναι… η ζωή τους όλη! Το ίδιο και η σύνδεση εγγράφων που γίνεται με ένα μόνο κλικ του συρραπτικού. Σε όλα αυτά πρόσθεσε έναν μικρό κάδο σκουπιδιών που πρέπει να χρησιμοποιείς στον χώρο σου, για να μην τρέχεις κάθε φορά αλλού ώστε να πετάξεις απλά ένα χαρτάκι.

Όσο για τις γόμες και τα εργαλεία διόρθωσης, κανείς δεν είναι τέλειος. Εφοδιάσου με τα σωστά πράγματα και κάνε τις… διορθωτικές κινήσεις που πρέπει για να μην εκτεθείς ποτέ. Ένα υγρό ή μια διορθωτική ταινία μπορεί να σε σώσει από τα λάθη που προκαλούν αμηχανία, αυτά που οφείλονται στους γρήγορους ρυθμούς δουλειάς και τις αυξημένες απαιτήσεις. Έχε στο μυαλό σου όλα αυτά και να είσαι σίγουρος πως η εργασιακή σου ζωή θα γίνει πιο όμορφη. Καλή έρευνα λοιπόν!

 

To άρθρο Οδηγός επιβίωσης home office: Όλα τα αναλώσιμα που χρειάζεσαι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button