Αθλητικά

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: «Η ζωή μου, ο θάνατός σου» στο ντέρμπι της Τούμπας, με την ΑΕΚ στην… αναμονή

Ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό σε μια κρίσιμη εξ αναβολής αναμέτρηση για τη «μάχη» του τίτλου στο φετινό πρωτάθλημα (20:00, Newsit.gr, Novasports Prime). Ο νικητής μένει ζωντανός για τη μάχη του τίτλου, ο χαμένος… χάνεται και η ισοπαλία βγάζει κερδισμένη την ΑΕΚ!

Ένα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός… όλα τα λεφτά! Το εξ αναβολής ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League έχει το χαρακτήρα του “τελικού” για τις δυο ομάδες που θα δώσουν “μάχη” για το “τρίποντο” στην Τούμπα, προκειμένου να πλησιάσουν την πρωτοπόρο ΑΕΚ και να μείνουν ζωντανές για το φετινό τίτλο.

Ο νικητής μένει στην κούρσα του τίτλου, ο χαμένος βγαίνει... νοκ άουτ και η ισοπαλία δίνει στην ουσία το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ έχει 75 βαθμούς, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ακολουθούν με 71 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 70.

Σε περίπτωση που υπάρξει νικητής στο ντέρμπι της Τούμπας, η ΑΕΚ θα ξέρει την ομάδα με την οποία θα “κονταροχτυπηθεί” μέχρι την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, για τον τίτλο, λίγες ημέρες πριν φιλοξενηθεί στην έδρα του Ολυμπιακού. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο ντέρμπι της Τούμπας, ο τίτλος -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα βαφτεί και φέτος κιτρινόμαυρος, μιας και η ΑΕΚ αναμένεται να πάρει την εντός έδρας νίκη που θα χρειάζεται κόντρα στη Λαμία, την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ κι έτσι να σηκώσει και φέτος τον τίτλο μέσα στην OPAP Arena.

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 3-2 της ΑΕΚ στην Τούμπα και μάλιστα με ανατροπή, αφήνοντας πίσω τους τις δυο ήττες από την Κλαμπ Μπριζ αλλά και τις απώλειες βαθμών κόντρα σε ΑΕΚ (2-2 εκτός), Ολυμπιακό (ήττα 2-1 εκτός) και Λαμία (1-1 εκτός).

Πλέον, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, εφόσον κερδίσει στην Τούμπα τους “ερυθρόλευκους” και τον Παναθηναϊκό (που ουσιαστικά δεν έχει ελπίδες για το πρωτάθλημα) και περάσει νικηφόρα από την έδρα του Άρη, την τελευταία αγωνιστική, θα ελπίζει σε απώλεια βαθμών της ΑΕΚ στο “Καραϊσκάκης” για να πάρει τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, καλείται να… προσγειωθεί στην ελληνική πραγματικότητα, έχοντας πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό του Conference League, πριν από λίγα 24ωρα. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπορεί να κατακτήσει το φετινό τίτλο, αλλά καλείται να κάνει το 3×3 (με ΠΑΟΚ έξω, ΑΕΚ μέσα και Παναθηναϊκό έξω) για να το κάνει.

Σημειώνεται, πως στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός πήραν δυο μεγάλες εκτός έδρας νίκες (4-2 στον Πειραιά και 4-1 στην Τούμπα, αντίστοιχα), με τους “ερυθρόλευκους” να κερδίζουν 2-1 στο “Καραϊσκάκης” στο πρώτο ματς των πλέι οφ. Το ντέρμπι της Τούμπας πήρε αναβολή, αφού εκείνη την περίοδο οι δυο ομάδες συμμετείχαν στα προημιτελικά του Conference League και υπήρξε σχετικό αίτημα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και για τον ΠΑΟΚ, ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ επέστρεψε μόλις το Σάββατο σε φουλ ρυθμούς προπόνησης και δήλωσε «παρών» για το ματς. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έκανε γνωστή την αποστολή για το παιχνίδι.

Απ’ την άλλη, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει να διαχειριστεί και προβλήματα, αφού εκτός αποστολής έμειναν οι δύο αριστεροί μπακ, Ορτέγκα και Ρίτσαρντς. Επίσης στη Θεσσαλονίκη δεν ταξίδεψαν οι Ιμπόρα, Ελ Αραμπί και Γιόβετιτς, με τον Ισπανό χαφ να παίρνει «ανάσες» αλλά και χρόνο ξεκούρασης μετά και από ένα χτύπημα που δέχθηκε στη ρεβάνς με την Άστον Βίλα την Πέμπτη. Παράλληλα, ο Κίνι που έκανε μεγάλο ματς με τους Άγγλους αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή εξαιτίας ενοχλήσεων και μένει να δούμε αν θα είναι στο αρχικό σχήμα.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Μεϊτέ, Σβαμπ – Τάισον, Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς – Μπράντον Τόμας.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι – ‘Εσε, Όρτα, Αλεξανδρόπουλος – Ζέλσον Μάρτινς, Μασούρας, Ναβάρο.

Διαιτητής: Γουΐλι Ντελαζό

Βοηθοί: Έργουΐν Φινζίν, Φιλίπ Ζαν

4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης

VAR: Αλεξάντρ Κάστρο

AVAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής

Η βαθμολογία στα πλέι οφ

1. ΑΕΚ 34 αγώνες 75 β.

2. ΠΑΟΚ 33 71

3. Παναθηναϊκός 34 71

4. Ολυμπιακός 33 70

5. Άρης 34 51

6. Λαμία 34 35

To άρθρο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: «Η ζωή μου, ο θάνατός σου» στο ντέρμπι της Τούμπας, με την ΑΕΚ στην… αναμονή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button