Αθλητικά

Κρόος για το Γερμανία – Ισπανία: «Δεν νομίζω ότι θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας»

Αισιόδοξος για τον προημιτελικό της Γερμανίας με την Ισπανία στο Euro 2024 εμφανίστηκε ο Τόνι Κρόος, ο οποίος δίνει τις τελευταίες παραστάσεις της ποδοσφαιρικής καριέρας του στα γήπεδα της Γερμανίας.

Επιστρέφοντας στην εθνική Γερμανίας για την κατάκτηση του τίτλου του Euro 2024, ο Τόνι Κρόος δεν πιστεύει ότι ο προημιτελικός με την Ισπανία την Παρασκευή (19:00) στη Στουτγάρδη θα είναι ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του.

«Δεν νομίζω ότι θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας μεθαύριο, οπότε νομίζω ότι όλοι θα ξαναβρεθούμε», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου, όταν τον ρώτησαν αν αυτός θα είναι ο τελευταίος του αγώνας.

Στα 34 του, ο Τόνι Κρόος, λίγες μέρες πριν τον τελικό του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2-0 την Μπορούσια Ντόρτμουντ), ανακοίνωσε ότι θα τελείωνε την καριέρα του στο τέλος του Euro 2024, άρα το αργότερο στις 14 Ιουλίου.

«Ο στόχος, προσωπικός και συλλογικός, είναι να κερδίσουμε το τουρνουά. Έχουμε μεγάλη επιθυμία μέσα στην ομάδα να πάμε παραπέρα και είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να το κάνουμε», εξήγησε ο Κρος, για τον οποίο η πρόκριση στα προημιτελικά ήταν μόνο ο «ελάχιστος στόχος».

Ο συμπαίκτης του Κρόος στη Ρεάλ Μαδρίτης, Ισπανός Χοσέλου, έδειξε ότι θέλει να στείλει τον «φίλο» του Κρόος να «αποσυρθεί την Παρασκευή».

«Τον ξέρω πολύ καλά και ξέρω τι εννοούσε, του αφήνω αυτή την επιθυμία και θα κάνουμε τα πάντα για να μην πραγματοποιηθεί», απάντησε ο Κρος με ένα χαμόγελο.

To ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τη Γερμανία είναι ο μόνος τίτλος που λείπει από τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2014 στη Βραζιλία και έξι φορές νικητή του Champions League (2013 με Μπάγερν Μονάχου, 2016, 2017, 2018, 2022 και 2024 με τη Ρεάλ):
«Σε εθνικό επίπεδο, είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός τίτλος που μπορείς να κερδίσεις, επομένως θα είχε τεράστιο νόημα. Αν δεν είχε αυτό το νόημα, δεν θα επέστρεφα. Και αν δεν “δεν είχα δει” ότι υπήρχε περίπτωση να τα καταφέρουμε με τη εθνική Γερμανίας, ούτε εγώ θα επέστρεφα», τόνισε ο Κρόος.

«Θα ήταν ένα συγκλονιστικό τελείωμα, αλλά κοίταξα επίσης το σενάριο ότι μπορεί να μην συμβεί. Υπάρχουν πιο εύκολα πράγματα να κερδίσεις από ένα Euro. Αλλά το σχέδιο ή η ιδέα της επιστροφής συνδέθηκε με τον στόχο να γίνω πρωταθλητής Ευρώπης», κατέληξε.

To άρθρο Κρόος για το Γερμανία – Ισπανία: «Δεν νομίζω ότι θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button