Οικονομία

ΕΕ: Απειλεί την εταιρεία fast fashion Shein με πρόστιμο έως και 6% των παγκόσμιων εσόδων της

Στο πλαίσιο εφαρμογής των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) έχει υπαχθεί η εταιρεία fast fashion, Shein, το οποίο στοχεύει στην πάταξη του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο και της εξάπλωσης των παραποιημένων προϊόντων στην πλατφόρμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomnerg.

Σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις (26.4.2024) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Shein, η οποία ιδρύθηκε στην Κίνα, πληροί το όριο για να υπαχθεί στον νόμο περί ψηφιακών υπηρεσιών του μπλοκ, διότι έχει κατά μέσο όρο περισσότερους από 45 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα στην ΕΕ.

Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι η εταιρία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμα ύψους έως και 6% των παγκόσμιων εσόδων για την παραβίαση του νόμου, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει τη διάδοση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα πρέπει να παρακολουθεί πιο προσεκτικά τη διάδοση του περιεχομένου στους ιστότοπούς της, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης παραποιημένων προϊόντων.

«Η Shein θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους αυστηρότερους κανόνες στο πλαίσιο της DSA εντός τεσσάρων μηνών από την κοινοποίησή της», δήλωσε η Επιτροπή. Αυτό περιλαμβάνει «την υποχρέωση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την ενδυνάμωση και την προστασία των χρηστών στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων, και να αξιολογήσει δεόντως και να μετριάσει τυχόν συστημικούς κινδύνους που απορρέουν από τις υπηρεσίες της».

To άρθρο ΕΕ: Απειλεί την εταιρεία fast fashion Shein με πρόστιμο έως και 6% των παγκόσμιων εσόδων της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button