Καταρρέουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, έρχεται πτώση στη Wall Street

Στο… βαθύ κόκκινο άνοιξαν -και- σήμερα (7.4.25), μετά από ένα ισχυρό ξεπούλημα στις 3-4 Απριλίου- οι δείκτες όλων των χρηματιστηρίων της Ασίας στη σκιά του κλιμακούμενο διεθνούς πολέμου των δασμών που ξεκίνησε στις 2 Απριλίου με την ανακοίνωση των αποφάσεων του πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Συγκεκριμένα, καθώς μετά τους δασμούς Τραμπ, η Κίνα ανακοίνωσε αντίποινα την Παρασκευή 4 Απριλίου 2024 (ενώ αναμένεται η αντίδραση της ΕΕ) ο δείκτης Asia Dow καταγράφει πτώση 7,74%, ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Τόκιο Νikkei 225 σημειώνει πτώση 6,11%, και ο δείκτης Hang Seng (Χογκ Κονγκ) σημειώνει πτώση 9,01%.
Παραπέρα, ο δείκτης Shanghai καταγράφει πτώση 5,50%, ο Sensex πέφτει με 1,22% και ο Singapore 6,59%.
Πτώση καταγράφουν και τα futures των αμερικανικών δεικτών και συγκεκριμένα, για το Dow Jones σημειώνεται πτώση 2,26%, για τον S&P 500 πτώση 2,87% και για τον Νasdaq 3,77%.
Άνοδο καταγράφει ο χρυσός και το ασήμι (0,41% και 3,76% αντίστοιχα), ενώ το πετρέλαιο συνεχίζει την πτωτική πορεία του με ρυθμό 2,72% φτάνοντας στα 60 δολάρια το βαρέλι.
Παράλληλα, το Bitcoin καταγράφει πτώση 1,33% και βρίσκεται στα επίπεδα των 78.545 δολαρίων.
Επίσης, πτώση 0,082% καταγράφουν οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων φτάνοντας στο επίπεδο των 3,972%.