Αθλητικά

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πρέπει να πετύχει κάτι ιστορικό για να περάσει στο Final Four

Ο φιναλίστ των τελευταίων δύο Final Four της Euroleague, σε Βελιγράδι (2022) και Κάουνας (2023), Ολυμπιακός, δέχθηκε το break από την Μπαρτσελόνα και πλέον θα πρέπει να πετύχει κάτι… ιστορικό, για να τριτώσει τοπ “καλό” και να βρεθεί και στο Βερολίνο.

Έχοντας έντονα παράπονα για φάουλ του Φιλίπ Πετρούσεβ στον Τζαμπάρι Πάρκερ, σε προσπάθεια για τρεις στην εκπνοή της παράτασης, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 82-80 από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ -μετά το 2/3 βολές του Αμερικανού- και είδε τους Καταλανούς να παίρνουν πίσω το πλεονέκτημα έδρας και να προηγούνται με 2-1 στη σειρά των πλέι οφ, στο… δρόμο για το Final Four του Βερολίνου.

Πλέον, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει νίκη πάση θυσία τη Μεγάλη Πέμπτη (02.05.2024, 19:45, Newsit.gr) στον 4ο αγώνα της σειράς, στο ΣΕΦ, για να ισοφαρίσει σε 2-2 και να ταξιδέψει και πάλι στη Βαρκελώνη, για ένα αγώνα… match ball, που θα δίνει πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου.

Αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει ο Ολυμπιακός, δεν το έχει πετύχει κάποια άλλη ομάδα! Πιο συγκεκριμένα, ποτέ άλλοτε έως τώρα από αρχής καταβολής της Euroleague (2000-01), δεν έχει κατορθώσει φιλοξενούμενη ομάδα του Game 5, να “αλώσει” την αντίπαλη έδρα.

Υπό αυτές τις αγωνιστικές συνθήκες, οι γηπεδούχοι μετρούν 18/18 νίκες, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σημασία του πλεονεκτήματος έδρας που “κυνηγούν” οι ομάδες κατά τη διάρκεια της regular season.

To άρθρο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πρέπει να πετύχει κάτι ιστορικό για να περάσει στο Final Four δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button