Αθλητικά

Κάρλος Αλκαράθ, ο νέος βασιλιάς του χώματος

Ο Κάρλος Αλκαράθ κατέκτησε το πρώτο Roland Garros στην καριέρα του, μετά τη νίκη επί του Ζβέρεφ στον τελικό του γαλλικού Grand Slam.

Ο διάδοχος του Ράφα Ναδάλ, Κάρλος Αλκαράθ, σήκωσε την κούπα του Roland Garros και κατέκτησε το τρίτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, δείχνοντας έτοιμος να διαδεχθεί τους θρύλους του τένις.

Ο 21χρονος Ισπανός τενίστας είναι ο νέος βασιλιάς του χώματος και για να το καταφέρει χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο όλων των κορυφαίων τενιστών στη χωμάτινη επιφάνεια.

Πρώτα νίκησε τον Τσιτσιπά, στη συνέχεια τον Σίνερ και για το τέλος άφησε τον Ζβέρεφ.

Δείτε τον νέο βασιλιά του χώματος με την κούπα του Roland Garros στα χέρια:

 

Μετά από ένα μαγικό τελικό στο Roland Garros, ο Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε με 3-2 σετ του Αλεξάντερ Ζφέρεφ (6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2) και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο του κορυφαίου Grand Slam σε χωμάτινη επιφάνεια.

Ο Ισπανός τενίστας στην τρίτη του παρουσία σε τελικό τέτοιου επιπέδου κατάφερε να πανηγυρίσει τον 3ο του τίτλο, μετά το US Open του 2022 και το Wimbledon του 2023, μετά από 4 ώρες και 16 λεπτά συγκλονιστικής μάχης!

Ο Γερμανός στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam μετά το σοβαρό τραυματισμό του έφτασε κοντά στο πρώτο του τρόπαιο, καθώς προηγήθηκε με 2-1, ωστόσο, ο 21χρονος αντίπαλός του επέστρεψε με άκρως εμφατικό τρόπο κατακτώντας τα δύο επόμενα σετ!

Μετά από τη μεγάλη του επιτυχία ο Αλκαράθ έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην εποχή των τουρνουά Οπεν που κατακτά 3 major τίτλους σε όλες τις επιφάνειες. Με τα 3 Grand Slam που έχει, πλέον, στην κατοχή του έπιασε στη σχετική λίστα τον Σταν Βαβρίνκα και τον Άντι Μάρεϊ.

To άρθρο Κάρλος Αλκαράθ, ο νέος βασιλιάς του χώματος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button