Τεχνολογία

WorldWCR Cremona test: 23 γυναίκες έτοιμες για επίθεση!

Του Δημήτρη Διατσίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

23 γυναίκες αναβάτες του WorldWCR ολοκλήρωσαν την πρώτη τους είσοδο στην πίστα μαζί, πριν από τον εναρκτήριο Γύρο του Πρωταθλήματος, τον επόμενο μήνα στο Misano.
Η δοκιμή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος αγώνων σιρκουί Γυναικών της FIM στο Circuit της Κρεμόνας ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με την Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) να προηγείται στους χρόνους γύρων με μεγάλη διαφορά έναντι των αντιπάλων της.
Η Πρωταθλήτρια του WorldSSP300 του 2018 έκανε τον μόνο χρόνο γύρου 1’41 της δοκιμής για να τερματίσει εφτά δέκατα μπροστά από τις αντιπάλους της πριν από την εναρκτήρια σεζόν του Πρωταθλήματος που ξεκινά τον επόμενο μήνα στο Misano.

Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team)

Η Carrasco ηγήθηκε των χρόνων στο τέλος της 2ης μέρας η οποία ήταν εντελώς στεγνή στις συνθήκες της πίστας, μετά την απογευματινή βροχή της προηγούμενης μέρας, αλλά έπρεπε να παλέψει με την Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team) για την 1η θέση, με το ζευγάρι να πιέζει η μία την άλλη πιο κοντά στο 1′ 41.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το Νο 22 στη μοτοσυκλέτα της, η Carrasco έσπασε αυτό το φράγμα με 1’41.446, το οποίο έθεσε στην έβδομη και τελευταία Δοκιμή της ημέρας, ενώ το 1’42.121 της Ponziani ήρθε στην πέμπτη Δοκιμή. Η Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) ήταν 3η.
Οι χρόνοι την Παρασκευή ξεκίνησαν ανάμεσα στο 1’44 και 1’45, αλλά έπεσαν γρήγορα κατά τη διάρκεια της δράσης στην πίστα, με την Carrasco να βρίσκει περισσότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα καθώς προχωρούσε η ημέρα. Με αυτή τη δοκιμή, την πρώτη φορά που οι γυναίκες αναβάτες ήταν στην πίστα μαζί για το WorldWCR, αλλά σε μια πίστα που καμία από αυτές δεν είχε ακολουθήσει με την Yamaha R7, είχε αρχίσει να σχηματίζεται μια σειρά από μοτοσυκλέτες αρκετά κοντά μεταξύ τους.


Η Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) βελτιώθηκε σταθερά σε όλη τη διάρκεια της Δοκιμής για να τερματίσει στην 4η θέση, μπροστά από την Adela Ourednickova (DafitMotoracing) στην 5η. Μόλις ένα δέκατο χώριζε την Ισπανίδα, που είχε επικεφαλής του πληρώματος τον Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha), τον Andrew Pitt να συνεργάζεται μαζί της την Παρασκευή και την Ourednickova.
Η Tayla Relph (TAYCO Motorsport) ήταν μία από τις πολλές γυναίκες αναβάτες που χρησιμοποίησαν την τελευταία Δοκιμή των 10 λεπτών με πλήρη απόδοση, ανεβάζοντας την κατάταξή της για να διεκδικήσει την 6η θέση με 1’43.571.
Η Jessica Howden (Ομάδα Trasimeno) υποβιβάστηκε από την πρώτη εξάδα και τερμάτισε στην 7η θέση, μπροστά από την Mallory Dobbs (Sekhmet Motorcycle Racing Team) που επίσης ανέβηκε στην κατάταξη. Έχοντας την 15η θέση μέχρι τις τελευταίες Δοκιμές, η Αμερικανίδα κατατάχθηκε στην 8η θέση αφού έθεσε χρόνο 1’43.881 στις τελευταίες στιγμές του τεστ. Η Lucy Michel (TSL-Racing) ήταν 9η με την Isis Carreno (AD78 FIM Latinoamerica by Team GP3), μία από τις λίγες των οποίων οι καλύτεροι χρόνοι δεν ήρθαν σε καμία από τις δύο τελευταίες Δοκιμές, τερματίζοντας τη μέρα στη 10η θέση.

Mallory Dobbs (Sekhmet Motorcycle Racing Team)

Η Pakita Ruiz (PS Racing Team 46+1) τερμάτισε λίγο έξω από την πρώτη δεκάδα με χρόνο 1’44.147, τερματίζοντας τη δεύτερη μέρα στην 11η θέση. Ήταν μόλις ένα δέκατο μπροστά από τη Nicole Van Aswegen της Νότιας Αφρικής (Andalaft Racing) στη 12η, ο καλύτερος χρόνος της οποίας ήταν 1’44.213 στην προτελευταία Δοκιμή. Η Ran Yochay (511 Terra&Vita Racing Team) ήταν 13η, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο της στην τελευταία Δοκιμή, με την Ornella Ongaro (Yamaha Motoxracing WCR Team) και την Chun Mei Liu (WT Racing Team Taiwan) να συμπληρώνουν την πρώτη 15άδα.

Μόλις ένα δέκατο σταμάτησε την Astrid Madrigal (ITALIKA Racing FIMLA) να διεκδικεί μια θέση στο top-15, με τα 1’44.986 δευτερόλεπτα της Μεξικανής να μην μπορούν να την μετακινήσουν στις 15 πρώτες θέσεις. Είχε, ωστόσο, μεγάλο περιθώριο από τη Lena Kemmer (Bertl K. Racing Team) στη 17η θέση, περίπου μισό δευτερόλεπτο πίσω από τη Madrigal. Η Luna Hirano (Team Luna) ήρθε στην 18η θέση, δύο δέκατα πίσω από την Kemmer, με την Iryna Nadieieva (MPS.RT) και την Andrea Sibaja (Deza – Box 77 Racing Team) να συμπληρώνουν την πρώτη 20άδα.
Η Alyssia Whitmore (Sekhmet Motorcycle Racing Team), η Mia Rusthen (Rusthen Racing) και η Sara Varon (ITALIKA Racing FIMLA) ήταν οι τελευταίες αναβάτες. Η μέρα της Varon τελείωσε νωρίς με τον χρόνο της Κολομβιανής στα 1’48.067 – να έρχεται στην τρίτη Δοκιμή της ημέρας και δεν όρισε χρόνους σε καμία επόμενη περίοδο.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων σιρκουί γυναικών FIM 2024 θα ξεκινήσει με τον Γύρο Pirelli Emilia-Romagna στο Misano World Circuit – Marco Simoncelli στις 14-16 Ιουνίου.


Ημερολόγιο Αγώνων WorldWCR του 2024 
1. Pirelli Emilia-Romagna Round, MWC “Marco Simoncelli” – 14-16 Ιουνίου
2. Prosecco DOC UK Round, Donington Park – 12-14 Ιουλίου
3. Πορτογαλικός Γύρος Pirelli, Autodromo Internacional do Algarve – 9-11 Αυγούστου
4. Γύρος Ουγγαρίας, πίστα Balaton Park* – 23-25 ​​Αυγούστου
5. Acerbis Italian Round, Cremona Circuit* – 20-22 Σεπτεμβρίου
6. Prometeon Spanish Round, Jerez Circuit – Angel Nieto – 18-20 Οκτωβρίου
* Υπόκειται σε έγκριση

Η φίλη μας Maddi Patterson (Team Principal του Sekhmet Motorcycle Racing Team), ανάμεσα στις δύο οδηγούς της

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button