Οικονομία

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Προσυμπληρωμένα τα σχετικά εισοδήματα στις φορολογικές δηλώσεις

Προσυμπληρωμένους κωδικούς εισοδήματος στο έντυπο Ε2 των φορολογικών δηλώσεων συναντούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που διαθέτουν σε βραχυχρόνιες μισθώσεις από φέτος.

Η ΑΑΔΕ, αφού συγκεντρώσει τα στοιχεία από τις σχετικές πλατφόρμες, προχωρά σε αυτόματη συμπλήρωση για τα έσοδα από βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες μισθώσεις, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να τροποποιήσουν τους κωδικούς σε περίπτωση λαθών στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σημειώνεται πως τα εισοδήματα από το Ε2 μεταφέρονται στο έντυπο Ε1 και φορολογούνται με συντελεστές από 15% έως 45%, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Τι δηλώνεται στο Ε2

Υπενθυμίζεται πως τα στοιχεία που πρέπει να δηλωθούν στο έντυπο Ε2 είναι η οικοδομημένη ακίνητη περιουσία, κάθε υπόχρεου, ανεξάρτητα αν αποκτά από αυτή εισόδημα, ενώ η μη οικοδομημένη ακίνητη περιουσία καταχωρείται μόνο αν αποφέρει εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό.

Επιπλέον, δηλώνονται και τα εισοδήματα από ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν αλλά και τα κενά ακίνητα.

Ωστόσο, η μη υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τα ανείσπρακτα ενοίκια θα οδηγήσει σε νέα εκκαθάριση και φορολόγηση των ποσών.

To άρθρο Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Προσυμπληρωμένα τα σχετικά εισοδήματα στις φορολογικές δηλώσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button