Υγεία

«Εμένα ένα SMS μου έσωσε τη ζωή»: Η ιστορία της κυρίας Παππά που μίλησε για το Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»

Αξιοποιώντας το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού εκμεταλλεύτηκε τις δωρεάν εξετάσεις και χάρη σε αυτό το sms στο οποίο ανταποκρίθηκε, παραμένει υγιής. Ο λόγος για την κυρία Παππά, μία από τις 4 γυναίκες που μίλησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Προλαμβάνω», παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η παρουσίαση του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου «Προλαμβάνω» για τον καρκίνο του μαστού, έγινε την Παρασκευή 26/4/24 στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 99% των γυναικών που διαγιγνώσκονται έγκαιρα με καρκίνο του μαστού έχουν καλύτερη επιβίωση σε σχέση με αυτές που δεν διαγιγνώσκονται έγκαιρα.

Την ιστορία της κοινοποίησε με ανάρτησή της στα social media η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.
«Εμένα ένα SMS μου έσωσε τη ζωή» είπε χθες (26/4/24) η κα Παππά, καθώς εξηγούσε πόσο σημαντικό υπήρξε για εκείνη το μήνυμα για την μαστογραφία της. Και αυτή είναι όλη η ουσία της προσπάθειάς μας, και του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ. Να φροντίσουμε την υγεία των πολιτών. Με πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση. Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eirini Agapidaki (@eiriniagapidaki)

Το πρόγραμμα «Προλαμβάνω»

Όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση, στις 13 Μαΐου θα αρχίσουν να αποστέλλονται και τα πρώτα sms για το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, το οποίο αφορά 2,5 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 21-65 ετών και προσφέρει δωρεάν τις εξής προληπτικές εξετάσεις: μοριακό τεστ HPV DNA (για γυναίκες 30-65), εξέταση “test pap”(για γυναίκες 21-29), κολποσκόπηση & βιοψία, για γυναίκες με κλινικά ευρήματα, από εξειδικευμένο ιατρό.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου “Προλαμβάνω” αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο Εθνικό πρόγραμμα που υλοποιείται στη χώρα μας, για την Πρόληψη. Το πρόγραμμα καλύπτει σχεδόν το σύνολο των πολιτών και στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των κυριότερων χρόνιων νοσημάτων (καρκίνος, καρδιαγγειακά) που ευθύνονται για τους πρώιμους θανάτους στη χώρα μας, μέσω της καθιέρωσης δωρεάν προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Της Γιάννας Σουλάκη / iatropedia

To άρθρο «Εμένα ένα SMS μου έσωσε τη ζωή»: Η ιστορία της κυρίας Παππά που μίλησε για το Πρόγραμμα «Προλαμβάνω» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button