Η NVIDIA στον δρόμο για τα 5 τρισ. δολάρια – Ράλι ανόδου στις μετοχές

Ράλι ανόδου κατέγραψαν στις προαγορές οι μετοχές της Nvidia, θέτοντας τον τεχνολογικό γίγαντα σε τροχιά για να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα ξεπεράσει σε αξία τα 5 τρισ. δολάρια.
Το ορόσημο – εφόσον το κατακτήσει – θα σημάνει μια αξιοσημείωτη άνοδο για την εταιρεία, η οποία έχει εξελιχθεί από έναν εξειδικευμένο επεξεργαστή βιντεοπαιχνιδιών σε έναν αναπόσπαστο παράγοντα στην άνθηση της τεχνητής νοημοσύνης.
Η τελευταία ανοδική κίνηση έρχεται λίγο αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος Jensen Huang δήλωσε ότι η Nvidia αναμένει παραγγελίες τσιπ τεχνητής νοημοσύνης ύψους 500 δισ. δολαρίων και ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή επτά νέων υπερυπολογιστών για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNBC.
Ξεχωριστά, η Nvidia ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποκτά μερίδιο 1 δισ. δολαρίων στη Nokia, σχηματίζοντας μια στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία δικτύωσης για την ανάπτυξη της τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας 6G επόμενης γενιάς.
Η τιμή της μετοχής έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 50% από την αρχή του έτους.
Παράλληλα, σε ιστορικά υψηλά ανέβηκαν την Τρίτη και οι αμερικανικές μετοχές στον κλάδο της τεχνολογίας τροφοδοτούμενες από το εμπόριο τεχνητής νοημοσύνης.
Οι κύριοι μέσοι όροι ενισχύθηκαν από τα κέρδη στην τεχνολογία, με την Apple και τη Microsoft να φτάνουν και οι δύο σε αγοραία αξία άνω των 4 τρισ. δολαρίων μετά την άνοδο των μετοχών τους.



