Αθλητικά

Hellenic Train: Με λουκέτο και δεμένο στην κολόνα το σακίδιο που περιείχε τη βόμβα

Μέσα σε ένα σακίδιο που ήταν δεμένο σε κολόνα βρισκόταν ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη τη νύχτα έξω από τα γραφείο της Hellenic Train.

Στο φωτογραφικό ντοκουμέντο που ήρθε στο φως φαίνεται το σακίδιο που είχε μέσα τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Το σακίδιο ήταν δεμένο πάνω σε κολόνα έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, ενώ είχε και λουκέτο.

Οι Αρχές εκτιμούν πως οι δράστες πήγαν στο σημείο με μηχανάκι και το άφησαν εκεί.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τις 21:30.

Δείτε την εικόνα της έκρηξης, όπως την κατέγραψε ο φακός της Ζούγκλας:

Προηγουμένως, άγνωστος τηλεφώνησε στις 20.54 στο Zougla.gr και ανέφερε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στα γραφεία της Hellenic Train στη Λεωφόρο Συγγρού.

Η «Ζούγκλα» ενημέρωσε αμέσως την Άμεση Δράση και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο όπου απέκλεισαν την περιοχή ενώ έξω από τα γραφεία της εταιρείας έφτασε και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ. Οι πυροτεχνουργοί δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη καθώς ο μηχανισμός εξερράγη στο χρόνο που είχε αναφερθεί στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Ο ήχος της έκρηξης ήταν τόσο εκκωφαντικός που ακούστηκε μέχρι το Σύνταγμα, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση των συνταξιούχων. Όλοι οι περίοικοι πετάχτηκαν έξω έντρομοι για να δουν τι συμβαίνει.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:

 

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης από άλλη λήψη

Ομοιότητες με τη βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι αντίστοιχη πρακτική είχε παρατηρηθεί παλαιότερα και σε τοποθέτηση βόμβας στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, που έγινε τον Φεβρουάριο του 2024.

Την ευθύνη τότε ανέλαβε η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» βάζοντας εκρηκτικό μηχανισμό στο κέντρο της Αθήνας και ειδοποιώντας και πάλι εγκαίρως με τηλεφώνημα για να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο επιθέσεων είναι ο τρόπος που οι βομβιστές έδρασαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, αδιαφορώντας για κάμερες και βιντεοληπτικό υλικό, που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τις κινήσεις τους.

Δείτε εικόνες από την χθεσινή κινητοποίηση για την βόμβα:

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την έκρηξη της βόμβας στα γραφεία της Hellenic Train. Σε αυτήν αναφέρει: «Σήμερα, Παρασκευή 11 Απριλίου 2025 και ώρα 20:53, άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα zougla.gr σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της Hellenic Train στη Λεωφόρο Συγγρού, δίνοντας χρονικό περιθώριο 35-40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε άμεσα από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 21:30 ώρα, προκαλώντας μόνο περιορισμένες υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας».

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

«Η εταιρεία μας καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας και εντάσεων οι οποίες πυροδοτούν ένα κλίμα τοξικότητας το οποίο υπονομεύει κάθε πρόοδο» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train για την έκρηξη.

Παράλληλα, τονίζει πως «αυτός ο τρόπος έκφρασης δεν έχει θέση στην κοινωνία. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με θάρρος τον διάλογο, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ηellenic Train:
«Η Hellenic Train επιβεβαιώνει ότι νωρίτερα σήμερα το βράδυ σημειώθηκε έκρηξη σε πολύ κοντινή απόσταση από τα κεντρικά γραφεία της στη λεωφόρο Συγγρού. Από το περιστατικό προκλήθηκαν περιορισμένες υλικές ζημιές, χωρίς κανένα τραυματισμό – ούτε μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας ούτε μεταξύ διερχόμενων πολιτών.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Η Hellenic Train συνεργάστηκε από την πρώτη στιγμή με τις αρχές.

Παράλληλα, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξει την ασφάλεια των εργαζομένων της.

Η εταιρεία μας καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας και εντάσεων οι οποίες πυροδοτούν ένα κλίμα τοξικότητας το οποίο υπονομεύει κάθε πρόοδο.

Αυτός ο τρόπος έκφρασης δεν έχει θέση στην κοινωνία. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με τον διάλογο, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη.».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button