Τεχνολογία

Δεν παραιτείται ο Σάντσεθ – Ανακοίνωσε πως θα παραμείνει πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι, έπειτα από μια περίοδο σκέψης σχετικά με το μέλλον του, αποφάσισε να συνεχίσει τη θητεία του ως επικεφαλής της χώρας. Σε δήλωση του, ανέφερε ότι ενημέρωσε τον βασιλιά Φίλιππο ΣΤ’ για την απόφασή του.

Η ανακοίνωση της απόφασης του Σάντσεθ βάζει τέλος στην αναταραχή που υπήρχε εδώ και μια εβδομάδα στα πολιτικά πράγματα της Ισπανίας λόγω του ενδεχομένου να διεξαχθεί νέα ψηφοφορία στο κατακερματισμένο κοινοβούλιο για να επιλεγεί νέος πρωθυπουργός ή ακόμη και τέταρτες βουλευτικές εκλογές μέσα σε πέντε χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάντσεθ αιφνιδίασε τόσο αντιπάλους όσο και συμμάχους όταν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναστέλλει για μερικές ημέρες τα δημόσια καθήκοντά του για να εξετάσει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, προκαλώντας μεγάλες διαδηλώσεις οπαδών του το σαββατοκύριακο στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός έκανε την ανακοίνωση, την ίδια ημέρα που δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει έρευνα σε βάρος της συζύγου του, της Μπεγκόνια Γκόμεθ, για αθέμιτη άσκηση επιρροής και για επιχειρηματική διαφθορά, κατηγορίες για τις οποίες ο Σάντσεθ δήλωσε ότι είναι ψευδείς και ενορχηστρωμένες από τους συντηρητικούς αντιπάλους του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button