Οικονομία

Αυξήθηκε ο όγκος πωλήσεων κατά 24% το 2023

Οριακή άνοδο (1%) κατέγραψε ο κύκλος εργασιών (τζίρος) του Ομίλου Έλαστρον το 2023 και ανήλθε σε 182,9 εκ. ευρώ από 181,0 εκ. ευρώ πέρυσι, παρά την σημαντική άνοδο του όγκου πωλήσεων κατά 24%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου, σημειώθηκε ισχυρή ανάπτυξη του όγκου πωλήσεων με βασικούς πυλώνες ζήτησης την αυξημένη κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ελληνική αγορά αλλά και την μεγάλη αύξηση των εξαγωγών του.

Επιπλέον, το μεικτό κέρδος το 2023 διαμορφώθηκε σε 16,1 εκ. ευρώ ή 8,8 % επί των πωλήσεων, έναντι 27,4 εκ. ευρώ ή 15,2 % επί των πωλήσεων το 2022.

Παράλληλ, τα αποτελέσματα πριν από φόρους και τόκους (ΕΒΙΤ) ανήλθαν σε 0,5 εκ. ευρώ το 2023 έναντι 16,6 εκ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 3,3 εκ. ευρώ έναντι 19,3 εκ. ευρώ το 2022. Τέλος, τα αποτελέσματα πριν από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές 1,0 εκ. ευρώ έναντι κερδών 14,2 εκ. ευρώ πέρυσι.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ο όγκος πωλήσεων του Ομίλου σημειώνει ισχυρή ανάπτυξη ωθούμενος κυρίως από τους τομείς των κατασκευών και ειδικότερα των έργων logistics, τουριστικών project και ιδιωτικών έργων μεγάλης κλίμακας, της βιομηχανικής μεταποίησης, του εμπορίου και των υποδομών.

Για το υπόλοιπο του έτους οι εκτιμήσεις της διοίκησης ως προς την πορεία της ζήτησης και των αποτελεσμάτων του ομίλου είναι συγκρατημένα αισιόδοξες λαμβάνοντας υπόψη την επικρατούσα έντονη μεταβλητότητα στην αγορά και ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις στο διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button