Οικονομία

Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκλήρωσε την πώληση του συνόλου των απαιτήσεών της σε χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων

Η Πειραιώς Financial Holdings ανακοίνωσε σήμερα (2.5.2024) ότι η θυγατρική της, Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., ολοκλήρωσε την πώληση του συνόλου των απαιτήσεών της σε χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο κυρίως από μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα («NPE»), «Project Delta», πιστωτικής απαίτησης 0,4 δισ. ευρώ με 0,16 δισ. ευρώ μεικτή λογιστική αξία.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης («EBRD») απέκτησε το 30% της συμμετοχής της Πειραιώς, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό πωλήθηκε στην APS funds και σε διαχειριζόμενους λογαριασμούς. Το συμφωνηθέν συνολικό τίμημα ανήλθε περίπου στο 34% της μεικτής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου.

Η Συναλλαγή ολοκληρώθηκε αφού έλαβε όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και το χαρτοφυλάκιο είχε ήδη ταξινομηθεί ως διακρατούμενο προς πώληση στις 30 Ιουνίου 2023.

Η Συναλλαγή δεν έχει επίδραση στα αποτελέσματα χρήσεως της Πειραιώς Financial Holdings, ενώ έχει μικρή θετική επίδραση (+1 μ.β.) στον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας κατά τις 30 Μαρτίου 2024, από την ελάφρυνση των σταθμισμένων ως προς τον κίνδυνο στοιχείων ενεργητικού (Risk Weighted Assets, «RWA») από το χαρτοφυλάκιο Delta.

To άρθρο Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκλήρωσε την πώληση του συνόλου των απαιτήσεών της σε χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button