Τεχνολογία

Πεντάγωνο: Νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διαβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ θα παραδοθεί στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας «εντός ημερών».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ δήλωσε κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών στην Ουάσινγκτον ότι προτιμά να μην υπεισέλθει σε λεπτομέρειες προτού το σχέδιο νόμου που περιέχει τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις εγκριθεί από τη Γερουσία και επικυρωθεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε ωστόσο πως η νέα βοήθεια θα «βασιστεί στις πιο επείγουσες ανάγκες» του Κιέβου.

Θα περιλαμβάνει «δυνατότητες αντιαεροπορικής άμυνας» καθώς και «πυρομαχικά για το πυροβολικό», πρόσθεσε.

«Κάνουμε το παν εντός των δυνάμεών μας (…) για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε επιπρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία το ταχύτερο δυνατόν», επέμεινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από μήνες πολιτικού αδιεξόδου στο αμερικανικό Κογκρέσο, το Σάββατο η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε πακέτο χρηματοδοτήσεων 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να προσφερθεί περαιτέρω αμερικανική υποστήριξη στην Ουκρανία, κυρίως στρατιωτική, με μεγάλη πλειοψηφία.

Η έγκριση του νομοσχεδίου από τη Γερουσία —θεωρείται βέβαιη— αναμένεται εντός ωρών. Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανήγγειλε πως εννοεί να το επικυρώσει αμέσως.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button