Τεχνολογία

Aπρόσκλητος ο Ράμα στην Αθήνα – Προγραμματίζει συγκέντρωση με Αλβανούς ομοεθνείς του – Αντιδράσεις και σχόλια στην ελληνική πρωτεύουσα

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην ελληνική πρωτεύουσα η επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού  Έντι Ράμα στην Αθήνα, την Κυριακή 12 Μαΐου, την ημέρα δηλαδή που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου τότε δημάρχου Χειμάρρας.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, επαναβεβαίωσε την επίσκεψή του με νέα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ανυπομονώ να συναντηθούμε με μεγάλη περηφάνεια για όλους εσάς, Αλβανούς της Ελλάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την επίσκεψη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών το οποίο ξεκαθαρίζει πως  πρόκειται για μια ιδιωτική επίσκεψη και γι’ αυτό δεν έχουν προγραμματιστεί επίσημες επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Μιλώντας στο OPEN ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουμε τον Έντι Ράμα ως ηγέτη μιας χώρας ενώ σε αυτήν δεν υπάρχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να είναι ο Μπελέρης στη φυλακή και εμείς να υποδεχόμαστε και να επιτρέπουμε στον Έντι Ράμα να μιλήσει σε ανθρώπους που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα. Οκ, κανένα πρόβλημα. Να του απαγορεύσουμε την εκδήλωση. Η δική μου θέση είναι αυτή», ξεκαθάρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε και το ενδεχόμενο να επιτραπεί στον Αλβανό πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει την εκδήλωση που ετοιμάζει: «Υπενθυμίζω ότι κάτι τέτοιο είχε κάνει η Μέρκελ στον Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε να πάει να μιλήσει στους Τούρκους της Γερμανίας, προεκλογικά. Και η Μέρκελ του το απαγόρευσε. Του είπε “όχι προεκλογική εκδήλωση”», στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως η φιέστα πρέπει να απαγορευθεί.

«Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Έχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Τη συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του.

«Όλη την εβδομάδα ο πρωθυπουργός επιχείρησε να μας πείσει για το ότι είναι χριστιανός. Πήγε από εκκλησία σε εκκλησία, από καντήλι σε καντήλι, χειροφίλησε εκατοντάδες ή δεκάδες, αν θέλετε, ιερείς για να μας αποδείξει ότι είναι χριστιανός.

Και τώρα, για τη Μονή της Χώρας, η οποία μετατράπηκε από τον φίλο του Ερντογάν σε τζαμί, λέει ότι θα μεταφέρει το μήνυμα στον Ερντογάν», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Συμπλήρωσε ότι «ο κ. πρωθυπουργός ξεχνά ότι είναι πρωθυπουργός. Δεν είναι κούριερ που μεταφέρει επιστολές και μηνύματα».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κατηγόρησε τη ΝΔ για «ελληνοφοβία» και «τρόμο απέναντι ακόμα και στον Ράμα» που, όπως είπε, «αποδείχθηκε από την δήλωση Μαρινάκη».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Βελόπουλο «ο κ. Μαρινάκης μας είπε ότι η επίσκεψη του Ράμα είναι ιδιωτική. Αυτό που ξεχνάει ο κ. Μαρινάκης είναι οι διωγμοί των Βορειοηπειρωτών. Αυτό που ξεχνάει ο κ. Μαρινακης, είναι ότι ο Ράμα έρχεται εδώ για να προκαλέσει την Ελλάδα. Άρα, λοιπόν, επειδή στο λεξικό λείπει η κατάλληλη λέξη, να του την θυμίσουμε. Ανεπιθύμητος ο Ράμα στην Ελλάδα. Να μην του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα», δήλωσε για τον Αλβανό πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button