Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Θα ζητήσουμε Προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη – Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ παραχωρεί το Σάββατο το πρωί (27.04.24) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης από το λιμάνι της Χίου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει αίτημα για σύσταση Προανακριτικής για ταομπάζωμα στα Τέμπη. «Αναρωτιέμαι ο πρωθυπουργός ήξερες», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς για τους «Σπαρτιάτες», ο κ. Κασσελάκης επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τους ψηφοφόρους του, «καρφώνοντας» παράλληλα τη Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας πως στο ευρωψηφοδέλτιό της έχει υμνήτρια του Ηλία Κασιδιάρη. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε Στη Χίο το απόγευμα της Παρασκευής (26.04.2024), στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στα νησιά του Αιγαίου.

Ο ίδιος έτυχε θερμής υποδοχής κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Χίου, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Ομήρειο Πολιτιστικό Κέντρο όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην πανελλαδική συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που έλαβε χώρα στο νησί.

Το πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλάμβανε ακόμα επίσκεψη στη Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και κατόπιν συνάντηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Χίου, Γιάννη Μαλαφή.

Σήμερα αναμένεται να μεταβεί στα Ψαρά και στη Μυτιλήνη.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, μετά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο των Επιμελητηρίων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε:

«Συγνώμη για την καθυστέρηση, οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν ό,τι σχέδιο έχει κανείς εδώ πέρα στα νησιά, έτσι κι εμείς καθυστερήσαμε. Μέσα σε έξι μέρες όλο το πρόγραμμά μας έχει αλλάξει εξαιτίας του καιρού, του αποκλεισμού που προκύπτει, είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα της νησιωτικότητας το πώς αυτά τα νησιά μπορούν να επικοινωνήσουν το ένα με το άλλο, με την υπόλοιπη Ελλάδα και οι πολίτες να αισθανθούν ισότιμοι με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες. θα αναφερθώ στα τεράστια ζητήματα που υπάρχουν στο θέμα της Υγείας, και δη της Υγείας στα νησιά.

Οι ελλείψεις, όπου έχουμε πάει, είναι τεράστιες, μιλάμε για σχεδόν 50% υποστελέχωση, με οργανογράμματα τα οποία αντιστοιχούν σε πολύ μικρότερους πληθυσμούς, ειδικά εάν συμπεριλάβεις τους επισκέπτες το καλοκαίρι. Υπάρχουν λύσεις, όπως ανέφερα πάνω, είμαστε εδώ πέρα να στηρίξουμε τη Χίο, να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, με ένα φορολογικό πλαίσιο το οποίο θα δίνει μια ανάσα στις μικρές επιχειρήσεις, μειώνοντας το φόρο στο 17%, καταργώντας την προκαταβολή του φόρου εισοδήματος.

Θέλουμε ανοιχτές αγορές αλλά να είναι ρυθμισμένες, ένα κοινωνικό κράτος με πραγματικά αποδοτική δημόσια υγεία, για τα παιδιά μας, τις μαμάδες μας, τους μπαμπάδες, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας. Και θέλουμε κι ένα κράτος δικαίου στο οποίο ο Έλληνας πολίτης να μπορεί να αισθανθεί ότι το τελευταίο του αποκούμπι είναι όντως η δικαιοσύνη».

 

To άρθρο Στέφανος Κασσελάκης: Θα ζητήσουμε Προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη – Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button