Αθλητικά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Τους έπιασαν στον ύπνο – Ταυτόχρονη έφοδος σε δεκάδες σπίτια στις 05:30 τα ξημερώματα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη. Τέσσερις μήνες μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη οι Αρχές συγκέντρωσαν τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να προχωρήσουν και σε άλλες συλλήψεις ατόμων που είχαν εμπλοκή στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ζούγκλας», η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη, έγινε ταυτόχρονα στις 05:30 τα ξημερώματα με έφοδο σε δεκάδες σπίτια εμπλεκόμενων σε όλη την Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την επιχείρηση, παρουσία εισαγγελέα – πράγμα που σημαίνει ότι είχαν εκδοθεί εντάλματα – έγιναν έρευνες σε όλες τις κατοικίες και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα και κυρίως ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει πόσα είναι τα άτομα που έχουν προσαχθεί αλλά και ποια είναι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», η κατηγορία που αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων είναι και η «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».

Επίσης, μιλώντας στη «Ζούγκλα» επιχειρησιακός αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που έχει γνώση των ερευνών, είπε πως η δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη έχει χωριστεί σε τρία μέρη. Η πρώτη αφορά τους ήδη συλληφθέντες νεαρούς, η δεύτερη αφορά τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης και η τρίτη έχει ως αντικείμενο έρευνας τους χρηματοδότες των χούλιγκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ευρείας κλίμακας επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7/12/2023 σε αθλητική διοργάνωση στου Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Τι έγραψε η «Ζούγκλα» νωρίς το πρωί

Όπως έγραψε η «Ζούγκλα» το πρωί της Δευτέρας, τέσσερις μήνες μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη οι Αρχές συγκέντρωσαν τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να προχωρήσουν και σε άλλες συλλήψεις ατόμων που είχαν εμπλοκή στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 50 συλλήψεις έπειτα από την έκδοση ενταλμάτων. Ωστόσο, δεν αφορούν όλες τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού αλλά διάφορα οπαδικά επεισόδια.

Στόχος της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας ήταν ο εντοπισμός και των ηθικών αυτουργών στην υπόθεση καθώς, υπενθυμίζεται ότι για τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ ήδη ένας 18χρονος έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί. Είχε παραδεχτεί ότι είχε ρίξει φωτοβολίδα προς τη μεριά που βρισκόταν ο αστυνομικός. Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις Αρχές.

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, η δικογραφία περιλαμβάνει περισσότερους από 150 κατηγορούμενους.

Πώς έγινε το φονικό με τη ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη

Ήταν 7 Δεκεμβρίου όταν βρισκόταν σε εξέλιξη αγώνας βόλεϊ στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ οι Πράσινοι προηγούνταν 17-10, όταν στις κερκίδες υπήρξε έντονη κινητοποίηση και ανησυχία λόγω της έντονης οσμής των δακρυγόνων καθώς έξω απ’ το κλειστό υπήρξαν συμπλοκές χούλιγκαν με την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τότε ήταν που 150 άτομα επιτέθηκαν σε άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, με μολότοφ και φωτοβολίδες. Αποτέλεσμα ήταν η ναυτική φωτοβολίδα να χτυπήσει στον μηρό τον 31χρονο αστυνομικό και να τον τραυματίσει σοβαρά.

O Γιώργος Λυγγερίδης έφτασε στο νοσοκομείο σε αιμοδυναμικό σοκ, έφερε εκρηκτικό τραύμα στη μηριαία αρτηρία, που σημαίνει ότι είχε χάσει παρά πολύ αίμα και αμέσως οι γιατροί τον έβαλαν στο χειρουργείο.

Του έδωσαν αίμα προκειμένου να τον επαναφέρουν από το αιμοδυναμικό σοκ, του έβγαλαν μία βολίδα μεταλλική διαστάσεων 5x2x2 από το πόδι, προσπάθησαν να τον χειρουργήσουν και ο νεαρός έπαθε ανακοπή. Στη συνέχεια προσπάθησαν να τον επαναφέρουν όπως και έγινε και συνεχίστηκε το χειρουργείο, ενώ διασωληνώθηκε από την αρχή και έλαβε οξυγόνο.

Οι γιατροί έκριναν πως το αριστερό πόδι πρέπει να ακρωτηριαστεί και προχώρησαν στην επέμβαση. Ωστόσο ήταν εγκεφαλικά νεκρός και παρά τις μειωμένες δόσεις κατασταλτικών φαρμάκων που έπαιρνε τις τελευταίες ημέρες ο οργανισμός του δεν αντιδρούσε. Ο αστυνομικός μετά από 20 ημέρες νοσηλείας υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέληξε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου.

Μετά από έρευνες της ΕΛΑΣ συνελήφθη ένας 18χρονος σε βάρος του οποίου, έπειτα από τον θάνατο του αστυνομικού, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button