Οικονομία

Intracom Holdings: Στα 18,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023

Στα 18,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Intracom Holdings το 2023 από το σύνολο των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Intracom, στην νέα εταιρική του μορφή, κατέγραψε συγκεντρωτικά συνολικά εισοδήματα 38,3 εκατ. ευρώ και ισχυρή ρευστότητα στα 162,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2023.

Η αξία των συμμετοχών σε εισηγμένες (29/12/2023) έφθασαν τα 122,7 εκατ. ευρώ το 2023 με σύνολο ενεργητικού στα 489,1 εκατ. ευρώ και ενισχυμένα Ίδια Κεφάλαια στα 381,3 εκατ. ευρώ.

Οι συμμετοχές της Intracom Holdings στην Intralot με 7,1% και στην Intrakat με 5,09%, κατέγραψαν σημαντικές υπεραξίες ύψους 20,5 εκατ. ευρώ και 26,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, επιδρώντας σημαντικά στην ενίσχυση των μεγεθών της μητρικής και του Ομίλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση, την απόδοση 0,12 ευρώ ανά μετοχή, για 3η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο σταθερής ανταποδοτικότητας προς τους μετόχους.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intracom κ. Σωκράτης Κόκκαλης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, επισημαίνει: «Υλοποιήσαμε με καθολική επιτυχία έναν μεγαλόπνοο δομικό μετασχηματισμό που μας δίνει ιδιαίτερες προοπτικές εντός ενός σύγχρονου, ανταγωνιστικού και ταχέως μεταβαλλόμενου εθνικού και διεθνούς περιβάλλοντος.

Οι νέες θυγατρικές που εντάσσονται πλέον στο δυναμικό του Ομίλου INTRACOM, αποτελούν τους επιχειρησιακούς άξονες του Ομίλου για τα επενδυτικά του σχέδια, με στοχευμένες κινήσεις, σε μια νέα επωφελή περίοδο, με τη βέλτιστη αξιοποίηση των στοιχείων του ενεργητικού του, και την επίτευξη ευρύτερων υπεραξιών».

Η INTRACOM HOLDINGS (μητρική εταιρεία), κατέγραψε συνολικά έσοδα από τις δραστηριότητές της 8,6 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 14,1 εκατ. ευρώ, τα οποία περιλαμβάνουν κέρδη προερχόμενα από αποτιμήσεις συμμετοχών της όσο και απομειώσεις συμμετοχών και ακινήτων.

Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων προσδιορίστηκαν κυρίως από τα κέρδη αποτίμησης της συμμετοχής της στην INTRALOT, ύψους  20,5 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, στα «Λοιπά Εισοδήματα» καταγράφηκε κέρδος 23,4 εκατ. ευρώ κυρίως από την αποτίμηση της συμμετοχής της INTRACOM HOLDINGS στην INTRAKAT (μετά από φόρους).

Η INTRACOM VENTURES, 100% θυγατρική της INTRACOM HOLDINGS, κατέγραψε συνολικό έσοδο από τις δραστηριότητές της 1,7 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 0,9 εκατ. ευρώ.

To άρθρο Intracom Holdings: Στα 18,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button