Τεχνολογία

ΗΠΑ: Οι ενέργειες του Τζούλιαν Ασάνζ έθεσαν ανθρώπους σε κίνδυνο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν σήμερα ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος είναι πλέον ελεύθερος έπειτα από συμφωνία με την αμερικανική δικαιοσύνη, είχε θέσει σε “κίνδυνο” ανθρώπους δημοσιοποιώντας χιλιάδες διαβαθμισμένα αμερικανικά έγγραφα τη δεκαετία του 2010.

«Τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν έδιναν πληροφορίες, οι οποίες επέτρεπαν την ταυτοποίηση των προσώπων που είχαν επαφή με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, κυρίως ηγετών της αντιπολίτευσης, ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι τέθηκαν σε κίνδυνο λόγω της δημόσιας αποκάλυψής τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό περιόρισε επίσης την ικανότητα του αμερικανικού προσωπικού να δημιουργεί σχέσεις και να έχει ειλικρινείς συνομιλίες», πρόσθεσε ο Μίλερ.

Νωρίτερα σήμερα, ο 52χρονος Ασάνζ αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από μια σύντομη συνεδρίαση του αμερικανικού ομοσπονδιακού δικαστηρίου στη Σαϊπάν, στις Βόρειες Μαριάνες Νήσους. Επέστρεψε στην Αυστραλία, τη χώρα καταγωγής του.

Βάσει της συμφωνίας, ο Ασάνζ δήλωσε ένοχος για συνωμοσία με στόχο την απόκτηση και την αποκάλυψη πληροφοριών που άπτονται της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button