Τεχνολογία

«Εφοδος» της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της Καϊλή στο Π. Ψυχικό και στης αδερφής της στην Κηφισιά

Έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή που διατηρεί στο Παλαιό Ψυχικό αλλά και σε αυτό της αδερφής της, Μανταλένα, στην Κηφισιά, πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία, παρουσία μάλιστα και του Βέλγου εισαγγελέα, Ραφαέλ Μαλανίνι.

Οι έρευνες στις δύο οικίες έγιναν κατόπιν ευρωπαϊκής εντολής από τις βελγικές δικαστικές αρχές, ενώ ο Βέλγος εισαγγελέας ζήτησε από τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας να πραγματοποιήσουν επιτόπιες έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές της αδερφής και τους συζύγου της για έρευνα, καθώς και ένα κολιέ αξίας, της κορούλας της Εύας Καϊλή. Δώρο από τους νονούς της, όπως αναφέρει ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο”

Η Εύα Καϊλή δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου ανέφερε για τις έρευνες: “Όπως ήταν αναμενόμενο δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο”.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει: “Την Τρίτη 27/6/23 διενεργήθηκαν νομότυπες κατ οίκον έρευνες στην οικία της κας. Εύας Καϊλή και της αδελφής της από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγίου με επικεφαλής τον κ. Ραφαέλ Μαλανίνι.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο. Το μόνο αξίας αντικείμενο που βρέθηκε και κατασχέθηκε (!!!) ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της, που είχαν δωρήσει κατά την γέννηση της οι μέλλοντες νονοί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τα λοιπά η αδερφή της κυρίας Καϊλή και ο σύζυγός της έθεσαν στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών Βελγίου τα κινητά τηλέφωνα τους καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop, προκειμένου να διερευνηθούν αυτά από τα εργαστήρια των Βρυξελλών.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο γιος του ανακριτή της υποθέσεως συμμετείχε σε εταιρεία με τον γιο βασικής εμπλεκόμενης, Βελγίδας ευρωβουλευτού δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου νέφη καχυποψίας για την αμεροληψία της ανάκρισης.

Θέλω να πιστεύω ότι συμπτωματικά συνέπεσε χρονικά η παρούσα έρευνα στην Αθήνα με τις αποκαλύψεις στο Βέλγιο! Τέλος δημόσια απορώ εφτά μήνες έρευνας, που διεξάγεται στο Βέλγιο κατά της κυρίας Καϊλή, δεν απέφερε κανένα κ αποδεικτικό καρπό, ώστε να γίνεται έλεγχος, προδήλως αλυσιτελής, στη Αθήνα”.

Ελεύθερη να ταξιδεύει εντός Σένγκεν

Μόλις μία ημέρα πριν, την Τρίτη (27/8), οι δικηγόροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Σβεν Μαρί και Κριστόφ Μαρσάν, ανακοίνωσαν πως η Εύα Καϊλή μπορεί πλέον να κυκλοφορεί ελεύθερα στον χώρο της ζώνης του Σένγκεν, χωρίς την άδεια της ανακριτικής αρχής.

Λίγες ημέρες πριν μάλιστα, εθεάθη, μαζί με την κορούλα της, στους διαδρόμους του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο να τονίζει πως “έχει πλέον ξαναρχίσει τη δουλειά της”.

Η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έχει καταθέσει αίτημα για την υπεράσπιση της ασυλίας της, ζητώντας από τους ευρωβουλευτές να καθορίσουν εάν η ασυλία της παραβιάστηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας του Qatargate.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button