Οικονομία

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ισχυρά κέρδη την επαύριο των γαλλικών εκλογών – Άνοδος 2,7% του γενικού δείκτη στο Παρίσι

Ισχυρά κέρδη καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα (01.07.2024), την επομένη των γαλλικών κοινοβουλευτικών εκλογών που ανέδειξαν ως νικητή το κόμμα της Μαρίν Λεπέν.

Οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θετικά στο αποτέλεσμα τα οποία δείχνουν ότι ο Εθνικός Συναγερμός θα παλέψει για την απόλυτη πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου. Η κεντρώα συμμαχία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κατέλαβε την τρίτη θέση την Κυριακή (30.6.2024), πίσω και από το Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς.

Στα ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,97%, ενώ ο Eurostoxx 50 ενισχύεται 1,76%. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημειώνει άνοδο 1,03% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,63%.

Στο χρηματιστήριο των Παρισίων, ο CAC 40 κερδίζει 2,72%, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ισπανικός IBEX 35 και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύονται 1,61% και 1,99% αντίστοιχα.

Νωρίτερα, οι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο του έτους με μικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ιουνίου από την Κίνα, καθώς και το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιαπωνία.

Η Κίνα ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία της για τον δείκτη PMI το Σαββατοκύριακο, με τον δείκτη μεταποίησης να διαμορφώνεται στο 49,5, αμετάβλητος σε σχέση με τον Μάιο και σηματοδοτώντας τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα σε έδαφος συρρίκνωσης.

To άρθρο Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ισχυρά κέρδη την επαύριο των γαλλικών εκλογών – Άνοδος 2,7% του γενικού δείκτη στο Παρίσι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button